Suoraan sisältöön

Uutta Keski-Helsinkiä -verkkotilaisuus 23.5.2022

Havainnekuva Pasilan tornialueesta.

Tilaisuudessa Helsingin kaupungin työntekijät kertoivat lyhyiden esitysten avulla Keski-Helsingin tulevaisuuden suunnitelmista. Tilaisuudessa sai tietoa siitä, mitä kaupunki suunnittelee keskiseen Helsinkiin ja mitä uutta se aikoo rakentaa. Tilaisuuden aiheita ovat asuminen, liikenne, puistot ja viheralueet. Illan aikana käymme läpi Pasilan, Käpylän, Kumpulan, Koskelan, Toukolan ja Arabiarannan ajankohtaisia asioita. 

Tilaisuudessa pystyi kommentoida ja esittää kysymyksiä esiteltävistä asioista chatin kautta. Kysymyksiin oli vastaamassa joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita. 

Tallenne (kaupunkiympäristön You tube). Tallenne on katsottavissa kolmen kuukauden ajan. Se tekstitetään saavutettavaksi.

Tilaisuuden chatissa kysytyt kysymykset ja kommentit sekä niihin illassa kirjoitetut vastaukset.on koottu tiedostoon (PDF-tiedosto)

Illan ohjelma

Klo 16.45 Voit liittyä tilaisuuteen  

Klo 17.00 Ohjelma alkaa: tervetuloa ja illan ohjelman läpikäynti 

Klo 17.05 Mistä lähtökohdista kaupunkia suunnitellaan? 

Klo 17.10 Lahdenväylän osayleiskaava 

PASILA, PUISTOT JA LIIKENNE 

Klo 17.15 Käynnissä olevat puistosuunnitteluhankkeet: Mitä piristystä ja parannusta alueen puistoihin? 

Klo 17.20 Katsaus Pasilan kaavoitukseen. Esittelyssä esimerkiksi Tornialueen keskiosan suunnittelun tilanne. 

Klo 17.30 Savonkadun ympäristö, asemakaavan muutos. Missä mennään suunnittelussa? 

Klo 17.35 Kalasatamasta-Pasilaan raitiotiehankkeen ajankohtaiset 

Klo 17.40 Kysymyksiä ja vastauksia

Tauko  

KÄPYLÄ, KUMPULA, KOSKELA, ARABIANRANTA, TOUKOLA 

Klo 18.00 Arabianrannan, Kumpulan ja Toukolan kaavoituksen ajankohtaiset kuulumiset. Esittelyssä muun muassa Kumpulanmäen asemakaavanmuutos sekä Arabian kauppakeskuksen asemakaavanmuutos 

Klo 18.10 Käpylän, Kumpulan ja Koskelan kaavoituksen ajankohtaiskatsaus: pian käynnistyvät ja suunittelussa olevat kohteet 

Klo 18.30 Taloyhtiöiden energianeuvonta 

Klo 18.35 Kysymyksiä ja vastauksia

Klo 18.50 OmaStadi-hankkeiden toteutus

Klo 18.55 Näin osallistut jatkossa kaupunkiympäristön kehittämiseen 

Klo 19.00 Ilta päättyy 

Muutokset ohjelmassa mahdollisia

Tilaisuutta ennen 

Ennakkoon oli mahdollisuus vaikuttaa tilaisuuden sisältöön esittämällä kysymyksiä ja aihetoiveita Kerrokantasi -palvelussa 25.4.-16.5. Palveluun kirjoitetut viestit otetaan huomioon illan esityksien valmistelussa ja illan vastauksia kysymyksiin -osioissa. Uutta Keski-Helsinkiä -kysely Kerro Kantasi -palvelussa.  

Kaikki valmisteilla olevat kaavahankkeet sekä voimassa olevat asemakaavat löytyvät karttapalvelusta. Tutustu karttapalveluun.

Tilaisuuden jälkeen 

Jaamme tilaisuudesta tallenteen katsottavaksi tälle sivulle. Tallenne tekstitetään saavutettaviksi. Se on katsottavissa kolmen kuukauden ajan. Chatissa kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset kootaan tänne myös luettavaksi tilaisuuden jälkeen. 

Tilaisuudesta voit antaa palautetta lomakkeella, joka avataan tälle sivulle tilaisuuden pitopäivänä. Palautelomakkeen voi täyttää myös tilaisuudessa illan lopuksi.  

Kuva: Pasilan asemana eteläpuolelle suunnitellaan uusia rakennuksia. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto JKMM, Haahtela-yhtiöt ja Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma


06.06.2022 15:54