Uutta Itä- ja Kaakkois-Helsinkiä

Uutta Itä-Helsinkiä tapahtuman kuvituskuva, jossa ihmisiä ulkoisee puistossa ja taustalla näkyvät ratikka ja metro.

Uutta Itä- ja Kaakkois-Helsinkiä -verkkotilaisuus oli 26. toukokuuta 2021

Tilaisuudessa Helsingin kaupungin työntekijät kertoivat lyhyiden esitysten avulla Itä- ja Kaakkois-Helsingin tulevaisuuden suunnitelmista. Saat tietoa siitä, mitä kaupunki suunnittelee ja mitä uutta se aikoo rakentaa. Tilaisuuden aiheita olivat asuminen, liikenne, puistot ja viheralueet. Illan aikana käytiin läpi Mellunkylän, Vartiokylän, Vuosaaren ja Kaakkois-Helsingin ajankohtaisia asioita ohjelman mukaan.

Tilaisuudessa sai kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta. Kysymyksiin oli vastaamassa iso joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Chattiin tuli illan aikana yli 400 kommenttia ja kysymystä.  Illan chat vastauksineen on alla. Valitettavasti aivan jokaiseen kysymykseen emme ehtineet vastata.

Tilaisuuden liittymislinkeissä oli joitain ongelmia. Pahoittelemme niitä ja selvitämme miten vastaavat ongelmat voidaan jatkossa välttää.

ohjelma

16.45 Linja verkkotilaisuuteen aukeaa

17.00 Tervetuloa

• Ohjeet verkkotilaisuuteen
  • Miten seuraat ja vaikutat kaupunkiympäristöön

17.10 Katsaus Mellunkylän ja Vartiokylän kaupunkiympäristön muutoksiin

• Muuttuva Mellunkylä ja Vartiokylä
  • Mellunkylän kaavoituksen tilannekatsaus
  • Mellunkylän puistosuunnittelu
  • Aarteenetsijäntie 24 asemakaava
  • Mustapuron kunnostus
  • Raide-Jokerin ajankohtaiset asiat Itä-Helsingissä
  • Myllypadontie 3 asemakaava
  • Itäkeskuksen suunnittelun tilannekatsaus
  • Itäisen bulevardikaupungin itäosan tilanneinfo

17.50 Vastauksia Mellunkylän ja Vartiokylän alueiden kysymyksiin Kerro kantasi -palvelun ennakkokysymykset ja chat -kysymykset

18.10 TAUKO

18.20 Tervetuloa loppuiltaan

• Pikaohjeet verkkotilaisuuteen
  • Taloyhtiöiden energiarenessanssi
  • Uusia oppilaitoksia Itä-Helsinkiin: Vuosaaren lukio, Puotilan ala-aste, Helsingin kielilukio, Myllypuron STAO ja Roihupellon STAO

18.35 Katse Vuosaareen

• Käynnissä olevat kaavahankkeet
  • Furumonkuja 1 ja 3 asemakaava
  • Furuborginkatu 6 ja 8 asemakaava
  • Broändan asemakaava

18.55 Mitä Kaakkois-Helsingissä tapahtuu, Herttoniemi ja Laajasalo

• Kaakkoisen käynnissä olevat kaavahankkeet
    • Villa Hällebo
    • Yliskyläntie 2 asemakaava
  • Laajasalon kauppakeskuksen alueen asemakaava
  • Kruunusillat-raitiotien kuulumiset
  • Roihuvuoren kirkon korttelin asemakaava
  • Herttoniemen yritysalueen katutyöt
  • Länsi-Herttoniemen täydennysrakentamisen asemakaavan tilannekatsaus

19.30 Vastauksia Vuosaaren ja Kaakkois-Helsingin kysymyksiin Kerro kantasi -palvelun ennakkokysymykset ja chat -kysymykset

19.50 Miten seuraat ja osallistut kaupunkiympäristön asioihin sekä palaute illasta
20.00 Ilta päättyy

Tilaisuutta ennen

Ennakkoon oli mahdollisuus vaikuttaa ohjelmaan esittämällä kysymyksiä ja aihetoiveita Kerrokantasi -palvelussa. Palveluun kirjoitetut viestit otetaan huomioon illan esityksien valmistelussa ja illan vastauksia kysymyksiin -osioissa. Klikkaa tästä Kerrokantasi -palveluun. Kysely sulkeutui 17.5., mutta voit käydä tutustumassa sinne kirjoitettuihin kommentteihin. (linkki vie sivulle kerrokantasi.hel.fi > Uutta Itä ja Kaakkois-Helsinkiä)

Miten toimit tilaisuudessa?

Voit olla mukana koko illan tai osan iltaa. Osallistua voi halutessaan myös vain kuunnellen.

Tilaisuus etenee ohjelman mukaan. Tiiviiden esitysten jälkeen kommentit ja kysymykset käydään läpi aihepiireittäin.

Chatissä voit kysyä. Tilaisuuden kieli on suomi, mutta chattiin voit kirjoittaa myös ruotsiksi tai englanniksi.

Tilaisuuden jälkeen

Jaamme tilaisuudesta tallenteen katsottavaksi tälle sivulle. Tallenne tekstitetään saavutettaviksi. Se on katsottavissa kolmen kuukauden ajan.

Ohjeet verkkotilaisuuteen osallistujalle

Tilaisuus etenee ohjelman mukaan. Voit lähettää chatiin kysymyksiä illan aiheisiin liittyen. Tilaisuudessa käydään läpi sekä ennakkokysymyksiä että chattiin tulleita kysymyksiä aihepiireittäin. Osallistua voit halutessasi myös vain kuunnellen.

Tilaisuuden alussa annamme ohjeet kysymyksien kirjoittamiseen chattiin. Tilaisuudessa puhumme suomea, mutta voit kirjoittaa kysymyksiä myös ruotsiksi tai englanniksi.

Osallistuminen on helpointa käyttämällä tietokonetta. Mobiililaitteella kuten älypuhelimella chatin käyttö on hankalampaa. Tilaisuuden aikana tehdään myös kevyitä verkkokyselyitä, joihin vastaamista helpottaa erillinen älypuhelin.

Osallistuaksesi sinun ei tarvitse ladata laitteeseesi uusia sovelluksia, sillä tilaisuuteen osallistutaan verkkoselaimen välityksellä. Tarvitset myös vakaan verkkoyhteyden. Liity mukaan klikkaamalla liittymislinkkiä. Voit olla mukana koko illan tai osan iltaa.

Tarkemmat ohjeet tilaisuuteen osallistumiseen löydät Näin osallistut Teams-verkkotilaisuuteen -ohjesivulta.

07.06.2021 09:42