Suoraan sisältöön

Savonkadun asukastilaisuus verkossa 2.6.2021

Keskiviikkona 2.6.2021 järjestetiin Savonkadun asukastilaisuus verkossa. Illan aikana esiteltiin suunnittelun lähtötilannetta ja vuorovaikutuksen tuloksia, samalla tutustuen alueeseen.

Illan materiaalit

Tapahtuman tiedot

Alppilan Savonkadun alueesta on tarkoitus kehittää tulevina vuosina urbaani, eloisa korttelialue. Savonkadun liikenteellisen roolin muututtua suunnitellaan kadun kehittämistä ja ympäristön täydennysrakentamista, tavoitteena on kaupunkimaisen tiivis toimitilavaltainen alue kantakaupungin korttelirakenteeseen sovittaen. Viheryhteys puistoalueella huomioidaan suunnittelussa, reitistöjä ja puistojen käytettävyyttä parannetaan. Kallioita säilytetään mahdollisimman laajalti.​ 

Noin seitsemän hehtaarin kokoiselle alueelle tulisi tulevaisuudessa työpaikkoja, kivijalkaliikkeitä, aukioita, puistoja, työtiloja, asuntoja ja erilaisia palveluja. Uusi rakentaminen sijoitettaisiin pääosin katujen varsille kaupunkimaista katutilaa muodostaen. 

Kumppanina kehittämisessä on NCC Property Development, jolle on myönnetty kehittämisvaraus toimitila- ja asuntoalueen ja maanalaisen yleisen pysäköintilaitoksen suunnittelua varten. ​ 

Tervetuloa kuulemaan Savonkadun suunnittelun alueellisista lähtökohdista, kehittämisen tavoitteista ja vuorovaikutuksen tuloksista. 

Tilaisuuden ohjelma klo 17 alkaen

Liity tapahtumaan bit.ly/savonkadun-asukastilaisuus-2021 

 • Tervetuloa
  vuorovaikutussuunnittelija Anu Hämäläinen, Helsingin kaupunkiympäristön viestintä

 • Suunnittelun lähtökohdat ja kehittämisvarauksen ehdot
  alueen kaavoittaja, arkkitehti Milla Nummikoski, Helsingin kaupunkiympäristön asemakaavoitus
 • Vuorovaikutuksen tulokset
  kehityshippi Eelis Rytkönen, NCC ja Jaana Haapala, Salsa Concept  
 • Suunnitteluvarausalueen esittely ja alueen kaupunkikuvallisia ja toiminnallisia lähtökohtia
  arkkitehdit Jussi Vepsäläinen ja Juha Mäki-Jyllilä, JKMM    
 •  Kysymykset ja keskustelu   
 • Kaavoituksen eteneminen ja osallistuminen

Tilaisuus päättyy klo 18  

Ohjeet verkkotilaisuuteen osallistujalle

Tilaisuus etenee ohjelman mukaan. Voit lähettää chatiin kysymyksiä illan aiheisiin liittyen. Osallistua voit halutessasi myös vain kuunnellen.

Tilaisuuden alussa annamme ohjeet kysymyksien kirjoittamiseen chattiin. Osallistuminen on helpointa käyttämällä tietokonetta, voit myös osallistua älypuhelimella tai tabletilla. 

Osallistuaksesi sinun ei tarvitse ladata laitteeseesi uusia sovelluksia, sillä tilaisuuteen osallistutaan verkkoselaimen välityksellä. Tarvitset myös vakaan verkkoyhteyden. Liity mukaan klikkaamalla liittymislinkkiä bit.ly/savonkadun-asukastilaisuus-2021

Tarkemmat ohjeet tilaisuuteen osallistumiseen löydät Näin osallistut Teams-verkkotilaisuuteen -ohjesivulta.

Seuraa suunnittelua osoitteessa savonkatukehittyy.fi  

Tervetuloa!

 14.09.2021 10:32