Suoraan sisältöön

Näin osallistut Teams-verkkotilaisuuteen

Voit osallistua etätilaisuuteen vaikka oman ruokapöytäsi äärestä.

Tällä sivulla on ohjeita kuinka osallistut Helsingin kaupungin järjestämiin Teams Live Event -verkkotilaisuuksiin. Tällaisia ovat esimerkiksi Uutta Helsinkiä -tilaisuudet

Miten toimit tilaisuudessa?

Tilaisuus sujuu paremmin, kun noudatat seuraavia yhteisiä pelisääntöjä:

  • Ole läsnä, keskity hetkeen.
  • Kuuntele ja arvosta toisia.
  • Tilaisuus etenee ohjelman mukaan. Ensin kuunnellaan esitykset.
  • Kommentit ja kysymykset käydään läpi aihepiireittäin esitysten jälkeen.
  • Viestiseinällä voit kysyä myös esitysten aikana joko nimelläsi tai anonyymisti.
  • Voit myös vain katsoa esityksiä ja seurata keskustelua.
  • Tilaisuuden kieli on suomi.

Ohjeet verkkotilaisuuteen osallistujalle

Osallistuaksesi sinun ei tarvitse ladata laitteeseesi uusia sovelluksia, sillä tilaisuuteen osallistutaan verkkoselaimen välityksellä. Tarvitset myös vakaan verkkoyhteyden. Suosittelemme osallistumaan tietokoneella, jolloin kuvat näkyvät isompina. Voit osallistua myös pelkällä älypuhelimella, mutta silloin puhelimeen on ladattava etukäteen Teams -sovellus puhelimen sovelluskaupasta. Myös viestiseinän käyttö on puhelimella hankalampaa kuin tietokoneella.

  • jos sinulla ei ole Teams-sovellusta koneellasi, valitse ”Katso sen sijaan verkossa”
  • sisään voit kirjautua anonyymina osallistujana tai käyttäen Microsoft 365 -tunnustasi

Kirjaudu sisään hyvissä ajoin, noin 15 minuuttia ennen tilaisuuden alkua, jotta varmistut tekniikan toimivuudesta. Tuetut selaimet Teams-livelähetyksen osallistumiseen ovat Google ChromeMozilla Firefox ja Microsoft Edge.

Tilaisuudessa voit lähettää viestiseinälle kysymyksiä illan aiheisiin liittyen anonyymisti tai nimelläsi. Tilaisuuden aikana tehdään myös kevyitä verkkokyselyitä, joihin vastaamista helpottaa, että tietokoneen lisäksi käytössäsi on älypuhelin tai tabletti. Ohjeet kysymysten esittämiseen ja kyselyihin vastaamiseen annetaan tilaisuuden aluksi.

Jos Teams-livetapahtumaan liittyminen ja kysymysten lähettäminen siihen on sinulle uusi juttu, voit tutustua sen käyttöön etukäteen katsomalla opastusvideon Näin liityt Teams livetapahtumaan.

Jos käytät teamsia aktiivisesti, saattavat järjestelmät olettaa, että käytät liittymiseen esimerkiksi Teamsin työtiliäsi. Jos et halua liittyä tapahtumaan niin, muista kirjautua ensin ulos tai vaihtaa tiliä ennen tapahtumaan liittymistä. Myös se, että liittyy selaimen kautta ja tyhjentää välimuistin, voi auttaa.

Mitä teen, jos en pääse sisään tilaisuuteen?

Kokeile liittyä uudestaan. Jos et kuitenkaan teknisistä ongelmista tai muista syistä johtuen pääse osallistumaan verkkotilaisuuteen, voit katsoa useimmista tilaisuuksista nauhotteen jälkikäteen verkkosivuiltamme. 

Jos putoat pois verkkotilaisuudesta tilaisuuden aikana, pääset takaisin osallistumislinkin kautta.

Tilaisuuden jälkeen

Tallennamme useimmat tilaisuudet ja jaamme tallenteet katsottavaksi verkkosivuilla. Myös tilaisuudessa esitetyt kysymykset sekä vastaukset niihin jaetaan useimmista tilaisuuksista. Ne lisätään verkkosivuillemme noin viikko tilaisuuden jälkeen.

Jos sinulla on jokin kysymys, idea tai kommentti Teams-verkkotilaisuuksiin liittyen, lähetä se sähköpostitse osoitteeseen kymp.viestinta@hel.fi.01.12.2020 10:21