Suoraan sisältöön

Näin osallistut Teams-kokoukseen

Tällä sivulla kerrotaan, miten osallistut Helsingin kaupungin järjestämiin verkkotilaisuuksiin, joissa välineenä käytetään Microsoft Teams -kokousta. 


Mitä välineitä tarvitset?

Jotta pääset teknisesti sisään Teams-kokoukseen, tarvitset seuraavat:

  • Verkkoyhteys
  • Tietokone, älypuhelin tai tabletti
  • Verkkoselain tai vaihtoehtoisesti Microsoft Teams -sovellus

Suosittelemme osallistumaan tietokoneella, koska kuvat näkyvät siinä paremmin ja chatin käyttö on helpompaa.

Osallistuminen tietokoneella

Kun osallistut tietokoneella, helppo tapa osallistua on verkkoselain. Tuetut verkkoselaimet Teams-kokouksen osallistumiseen ovat Google ChromeMozilla Firefox ja Microsoft Edge.

Toinen vaihtoehto on osallistua Teams-sovelluksen avulla. Jos sitä ei ole koneellasi valmiiksi, käy lataamassa se Microsoftin sovelluskaupasta. 

Osallistuminen puhelimella

Jos käytät kännykkää, osallistuminen onnistuu parhaiten Microsoft Teams -sovelluksella. Jos puhelimessasi ei ole valmiiksi  Teams-sovellusta, käy ensin lataamassa se oman puhelimesi sovelluskaupasta.

Sisäänkirjautuminen Teams-kokoukseen

Tilaisuutta varten tehty kirjautumislinkki ohjaa sinut Teams-kokouksen kirjautumisikkunaan.

Saat vaihtoehdoksi kirjautua joko Teams-sovelluksella tai verkkoselaimella. Voit valita kumman tahansa kirjautumistavoista (kts. myös ohjeet yllä).

Esimerkki tietokoneen kirjautumisikkunasta:

Kirjautumisnäkymä Teams kokoukseen, vaihtoehtoina kirjautua verkkoselaimella tai sovelluksella.

Sulje mikrofoni ja kamera kirjautumisen yhteydessä

Ennen kuin liityt Teams-kokoukseen, sulje oma kamerasi ja mikrofonisi. Ne ovat suljettuina silloin, kun kameran ja mikrofonin ikonien päällä on poikkiviiva.


Varmista kuitenkin, että tietokoneen ääni on päällä. Alla näkyvästä kuvakaappauksesta näet, miltä asetusten tulisi näyttää, kun olet liittymässä kokoukseen.

Esimerkkikuva näkymästä, ennen kuin liityt tilaisuuteen: 

Kuvakaappaus näkymästä, kun on liittymässä kokoukseen.

Liity nyt -painike vie sinut tilaisuuteen.

Miten kysyn ja kommentoin?

Verkkotilaisuudessa voit kysyä kirjoittamalla kysymyksesi Teams-kokouksen keskustelupalstalle.  Palsta tulee näkyviin, kun klikkaat puhekupla-symbolista.

Osassa tilaisuuksista on varattu aikaa myös suullisille kysymyksille. Muista avata oma mikrofonisi, kun on sinun vuorosi kysyä. Mikrofoni avataan klikkaamalla mikrofonisymbolia niin, että poikkiviiva poistuu. Tilaisuuden järjestäjä antaa tarkemmat ohjeet tilaisuuden alussa.

Esimerkki kokousnäkymän ikkunasta, keskustelupalsta näkyy oikealla. Kesustelupalsta tulee näkyviin, kun klikkaat yläreunassa näkyvää puhekuplasymbolia. Yläreunassa on myös mikrofonin symboli, jota klikkaamalla saat mikrofonin auki (ei poikkiviivaa) ja kiinni (poikkiviiva mikrofonin päällä):

Teams-kokouksen keskustelupalsta on oikeassa reunassa, kuvakaappaus.


Joskus tilaisuuden järjestäjä tekee myös kevyitä verkkokyselyitä. Kyselyihin vastaamista helpottaa, jos sinulla on tietokoneen lisäksi käytössäsi älypuhelin tai tabletti.


Mitä teen, jos en pääse sisään tilaisuuteen?

Jos putoat pois verkkotilaisuudesta tilaisuuden aikana, klikkaa itsesi takaisin sisään osallistumislinkin kautta.

Jos et pääse ollenkaan tilaisuuteen, voit katsoa jälkikäteen nauhoitteen tilaisuudesta. Useimmista tilaisuuksistamme tehdään nauhoite.
23.05.2022 10:33