Ajankohtaiset suunnitelmat

Nähtävänä nyt – kaavat ja liikennesuunnitelmat

Näihin suunnitelmiin voi vaikuttaa juuri nyt. Nähtäville asetetaan osallistumis- ja arviointisuunnitelmat, kaavaluonnokset sekä kaavaehdotukset, joissa on muistutusaika käynnissä. Suunnittelun etenemistä voi seurata Helsingin karttapalvelussa, josta löytyvät kaikki valmisteilla olevat kaavahankkeet sekä voimassa olevat asemakaavat.

RSS-syötteen kuvake Nähtävänä nyt RSS

Katu- ja puistosuunnitelmat

Tutustu nähtävillä oleviin katu- ja puistosuunnitelmiin kaupunkiympäristön toimialan sivuilla.

Pysy ajan tasalla

Suunnitelmavahti lähettää sähköpostiin ilmoituksen, kun nähtäville tulee kaavoja tai liikennesuunnitelmia, joista voi kertoa mielipiteensä tai jättää muistutuksen. Tietoa suunnitelmista saa kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta sekä kaavoittajilta ja muilta suunnittelijoilta.

Tutustu myös:

Tämän sivun lyhytosoite on hel.fi/suunnitelmat.

15.01.2020 09:19

Suunnittelun eteneminen

Uusien, laajojen asuin- ja työpaikka-alueiden suunnittelu aloitetaan laatimalla alueelle osayleiskaava. Se on yleispiirteinen kuvaus siitä, miten esimerkiksi asuminen, työpaikat ja virkistysalueet sijoittuvat uudella alueella. Osayleiskaava ohjaa alueen yksityiskohtaista suunnittelua, asemakaavoitusta. Asemakaavat laaditaan usein osa-alueittain. Suunnittelu ja rakentaminen kestävät suurissa hankkeissa pitkään, 10–20 vuotta.

Lue lisää kaavoituksesta

Uutta Helsinkiä

Helsinkiä rakennetaan lähivuosina vilkkaammin kuin koskaan. Satamilta vapautuneille ranta-alueille nousee Jätkäsaaren, Kalasataman ja Kruunuvuorenrannan uudet asuin- ja työpaikka-alueet. Koteja ja työpaikkoja tuhansille uusille asukkaille ja työntekijöille suunnitellaan myös mm. Östersundomiin, Keski-Pasilaan ja Kuninkaantammeen. Suurimpien alueiden rakentamisesta saa tietoa Uutta Helsinkiä -sivustolta.

Uutta Helsinkiä