Ajankohtaiset suunnitelmat

Uutta Koillis-Helsinkiä verkossa 1.6.2020

Uutta Koillis-Helsinkiä -tapahtumassa esitellään Koillis-Helsingin ajankohtaiset kaupunkiympäristöä koskevat suunnitelmat. Tilaisuus järjestetään verkossa 1.6. klo 17−19. Kirjaudu sisään jo klo 16.45 alkaen. Lisätietoa verkkotilaisuudesta ja kirjautumisohjeet.

Voit esittää kysymyksiä ja näkemyksiä tilaisuuden lisäksi myös etukäteen verkossa Kerro kantasi -kyselyssä

Tervetuloa Veturitallinpihan virtuaalityöpajaan 9.6.2020

Virtuaalityöpajassa esitellään kaupungin alustavia ajatuksia Pasilan Veturitallinpihalle ja laaditaan ryhmätyönä vaihtoehtoisia visiosuunnitelmia alueelle. Kaupunki toivoo osallistujilta ideoita ja näkemyksiä Veturitallinpihan luonteesta nyt ja tulevaisuudessa sekä ehdotuksia rakennusten ja ulkoalueiden käytöstä.

Katso ideointityöpajan ohjelma, ohjeet ja ilmoittaudu mukaan.

Voit esittää ideoita ja näkemyksiä myös Veturitallinpihan Kerro kantasi -kyselyssä 18.5.−15.6.2020.

Fyysiset asukastilaisuudet peruttu

Kaikki kaupunkiympäristön toimialan fyysiset asukastilaisuudet on peruttu kevään ajalta koronavirustilanteen vuoksi.

Nähtävänä nyt – kaavat ja liikennesuunnitelmat

Näihin suunnitelmiin voi vaikuttaa juuri nyt. Nähtäville asetetaan osallistumis- ja arviointisuunnitelmat, kaavaluonnokset sekä kaavaehdotukset, joissa on muistutusaika käynnissä. Suunnittelun etenemistä voi seurata Helsingin karttapalvelussa, josta löytyvät kaikki valmisteilla olevat kaavahankkeet sekä voimassa olevat asemakaavat.

RSS-syötteen kuvake Nähtävänä nyt RSS

Katu- ja puistosuunnitelmat

Tutustu nähtävillä oleviin katu- ja puistosuunnitelmiin kaupunkiympäristön toimialan sivuilla.

Pysy ajan tasalla

Suunnitelmavahti lähettää sähköpostiin ilmoituksen, kun nähtäville tulee kaavoja tai liikennesuunnitelmia, joista voi kertoa mielipiteensä tai jättää muistutuksen. Tietoa suunnitelmista saa kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta sekä kaavoittajilta ja muilta suunnittelijoilta.

Tutustu myös:

Tämän sivun lyhytosoite on hel.fi/suunnitelmat.

25.05.2020 12:49

Suunnittelun eteneminen

Uusien, laajojen asuin- ja työpaikka-alueiden suunnittelu aloitetaan laatimalla alueelle osayleiskaava. Se on yleispiirteinen kuvaus siitä, miten esimerkiksi asuminen, työpaikat ja virkistysalueet sijoittuvat uudella alueella. Osayleiskaava ohjaa alueen yksityiskohtaista suunnittelua, asemakaavoitusta. Asemakaavat laaditaan usein osa-alueittain. Suunnittelu ja rakentaminen kestävät suurissa hankkeissa pitkään, 10–20 vuotta.

Lue lisää kaavoituksesta

Uutta Helsinkiä

Helsinkiä rakennetaan lähivuosina vilkkaammin kuin koskaan. Satamilta vapautuneille ranta-alueille nousee Jätkäsaaren, Kalasataman ja Kruunuvuorenrannan uudet asuin- ja työpaikka-alueet. Koteja ja työpaikkoja tuhansille uusille asukkaille ja työntekijöille suunnitellaan myös mm. Östersundomiin, Keski-Pasilaan ja Kuninkaantammeen. Suurimpien alueiden rakentamisesta saa tietoa Uutta Helsinkiä -sivustolta.

Uutta Helsinkiä