Suoraan sisältöön

Terveydensuojelun valvontasuunnitelma

Terveydensuojelun tavoitteena on ihmisten terveyden ylläpitäminen ja edistäminen. Valvonnan tavoitteena on ennaltaehkäistä, vähentää ja poistaa elinympäristössä esiintyviä terveyshaittoja. Terveydensuojelun valvonta kohdistuu mm. talousvettä toimittavien laitoksiin, uima-allastiloihin, uimarantoihin, asuntoihin, päiväkoteihin, kouluihin, hoitolaitoksiin, lastensuojeluyksikköihin, majoitustiloihin, kauneus-, tatuointi- ja solariumhuoneistoihin, liikuntatiloihin ja yleisiin saunoihin.

Terveydensuojelulain mukaan kunnan tulee laatia ja hyväksyä säännöllistä valvontaa koskeva terveydensuojelun valvontasuunnitelma. Valvontasuunnitelma käsittää terveydensuojelun suunnitelman mukaisen valvonnan sekä muun Helsingin kaupungin ympäristöpalveluiden suorittaman terveydensuojelun valvonnan.

Terveydensuojelun valvontasuunnitelman mukainen valvonta on pääsääntöisesti maksullista (ympäristöterveydenhuollon taksa).

Ympäristöpalveluihin voi ottaa yhteyttä:

  • Elintarvikeneuvonta (talousvedet): p. (09) 310 14000
  • Uima-allastiloihin ja uimarantoihin liittyvä neuvonta: kymp.uimavesilaatuvalvonta@hel.fi 
  • Terveydensuojelun neuvonta (mm. päiväkodit, koulut, majoitushuoneistot, kauneushoitolat, liikuntatilat, saunat): kymp.ytyposti@hel.fi


31.03.2020 16:12