Suomi | Svenska | English
Selkokieli | Lättläst språk
Viittomakieli | Teckenspråk
Suomi | Svenska | English | Pусский | Deutsch | 日本語
Suomi | Svenska | English | Eesti keel | Français | Pусский | Soomaali | Türkçe | Español | بالعربية | 中文 | فارسی
Työpajankatu 8
00580 Helsinki
PL 58235, 00099 Helsingin kaupunki
Toimipiste kartalla
Helsingin kaupungin ympäristöpalveluiden elintarviketurvallisuusyksikkö valvoo elintarvikkeiden turvallisuutta, hyvää terveydellistä laatua ja elintarvikemääräysten toteutumista sekä elintarvikkeita koskevan lainsäädännön noudattamista.
Käytännössä elintarvikeviranomaiset valvovat elintarvikehuoneiston toimintaa koko elinkaaren ajan: perustamisesta toiminnan lopettamiseen.
Elintarvikelain mukaan kunnan tulee laatia ja hyväksyä säännöllistä valvontaa koskeva elintarvikevalvontasuunnitelma. Valvontasuunnitelma käsittää elintarvikelain mukaisen suunnitelmallisen ja muu valvonnan. Elintarvikelain mukainen suunnitelmallinen valvonta on pääosin maksullista.
Valvonta kohdistuu riskiperusteisesti elintarvikkeiden valmistukseen, kuljetukseen, varastointiin, vientiin, tuontiin, myyntiin, tarjoiluun ja muuhun luovutukseen sekä markkinointiin.
Elintarvikevalvonnan tavoitteena on: