Suoraan sisältöön

Terveydensuojelu

Lisätietoja ja ohjeita koronavirukseen liittyen.

Terveydensuojelussa tavoitteenamme on ehkäistä, vähentää ja poistaa elinympäristön terveyshaittoja.

Valvomme esimerkiksi päiväkoteja, kouluja, hotelleja, kauneushoitoloita, uimahalleja, uimarantoja, liikuntatiloja ja yleisiä saunoja. Annamme neuvontaa yrityksille ja kuntalaisille, tarkastamme toiminnan ja tilojen terveellisyyttä sekä seuraamme uimaranta- ja uima-allasveden laatua.

Maksut

Valvonta on yrittäjälle maksullista. Päiväkodeille, oppilaitoksille, sosiaalialan laitoksille, yleisille saunoille, uimahalleille, hotelleille, hostelleille ja liikuntapaikoille on tulossa vuoden 2022 alusta alkaen uusi vuosittain perittävä valvonnan perusmaksu. Maksu perustuu uudistettuun terveydensuojelulakiin ja sen suuruus on 150 € vuodessa. 

Perusmaksulla ei ole vaikutusta tarkastuksista ja ilmoituksen käsittelystä perittäviin maksuihin, maksut (pdf). Myös vesinäytteet ovat maksullisia, tällöin näytteiden oton ja analysoinnin laskuttaa suoraan laboratorio.

Lisätiedot

Lisätietoja saat sivuilta terveydensuojelun usein kysytyt kysymykset ja toimiva ja terveellinen asunto.

Voit myös ottaa meihin yhteyttä, jos tarvitset neuvoja tai haluat ilmoittaa terveyshaitasta:02.01.2023 10:34

Rottahavainnot

Rotan ja muiden tuhoeläinten hävittäminen kuuluu kiinteistönomistajan vastuulle. Rottahavainnoista viher- ja katualueilla voi ilmoittaa kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalveluun.

Lue lisää rotista

Usein kysyttyä terveydensuojelusta

Koska toiminnan aloittamisesta pitää ilmoittaa? Sopiiko tila päiväkodiksi tai kauneushoitolaksi? Usein kysyttyä -sivulla vastaamme ilmoituksia ja valvontaa koskeviin yleisiin kysymyksiin.

Usein kysyttyä

Terveydensuojelu ja koronavirusepidemia

Lisätietoa ja ohjeita koronavirusepidemiaan liittyen.

Koronavirus