Suoraan sisältöön

Elintarvikehuoneistot ja laitokset

Uudesta elintarvikehuoneistosta (esim.  ravintola, kahvila, myymälä, kioski, leipomo, varasto, lihalaitos tai kalalaitos) tulee tehdä ympäristöpalveluiden elintarviketurvallisuusyksikköön elintarvikelain mukainen ilmoitus tai hakemus viimeistään 4 viikkoa ennen toiminnan aloittamista. Ilmoitusvelvollisuus koskee myös ravintolisätoimijoita ja elintarvikkeiden agentuuritoimijoita, joilla ei ole omaa huoneistoa.

Toiminta tarkastetaan ilmoituksen perusteella ja tarvittaessa toimintaan puututaan. Toiminnasta ei tehdä erillistä päätöstä, ellei kyseessä ole liha-, kala- tai maitolaitos.

Ravintoloiden avaamiseen 1.6.2020 lähtien liittyvää ohjeistusta löytyy aluehallintoviraston sivuilta  http://www.avi.fi/ ja erillisestä aluehallintoviraston laatimasta ohjeesta.



 

 



23.06.2020 10:37