Suoraan sisältöön

Sisätilojen tuholaiset

Suomessa tavattavia sisätilojen haittaeläimiä ovat jotkut hyönteiset ja niiden toukat sekä rotat ja hiiret. Haittaeläimet voidaan jakaa tekstiilituholaisiin, elintarviketuholaisiin, syöpäläisiin ja muihin sisätiloissa esiintyviin hyönteisiin. Tuholaisten lisäksi sisätiloissa voi esiintyä satunnaisesti monenlaisia luonnonvaraisia hyönteisiä, jotka ovat päätyneet sisälle ulkoa vahingossa.

Ympäristöpalveluilla ei ole tuhoeläinten torjuntapalvelua tai torjunta-aineiden myyntiä. Tuhohyönteisten torjunta-aineita voi ostaa mm. apteekeista, rautakaupoista, tavarataloista ja puutarhamyymälöistä, samoin kuin rotanmyrkkyjä. Tuholaistorjuntaa tekevien liikkeiden yhteystiedot löydät puhelinluetteloiden palveluhakemistoista ja Internetin yrityshakemistoista.

Tunnistus- ja torjunta-apua tuhohyönteissivustolta

Ympäristöpalveluiden ylläpitämällä ”Sisätilojen tuholaiset” -sivustolla voit tunnistaa tuholaisia kuvista ja saada ohjeita niiden hävittämiseen. Jos asunnossa epäillään olevan lutikoita tai torakoita, voi tiiviisti rasiaan pakatun hyönteisnäytteen tuoda tunnistettavaksi ympäristöpalveluiden toimipisteeseen osoitteeseen Viikinkaari 2a, 00710 Helsinki. Vahtimestari ottaa näytteen vastaan.

Sisätilojen tuholaiset -sivusto

Esite: Kodin kutsumattomat vieraat (pdf)JAA
09.10.2018 16:19