Suoraan sisältöön

Esteettömyys

Helsingin palvelukartan kautta saa nykyään tiedon siitä, miten liikunta-, näkö- tai kuulovammainen voi asioida kaupungin toimipisteessä. Esteettömyystiedosta on hyötyä myös vaikkapa lastenvaunujen kanssa liikkuville.

Palvelukartalla on tietoa esimerkiksi ovien, kynnysten, luiskien, autopaikkojen, vessojen ja hissien esteettömyydestä. Esteettömyystietoja löytyy muistakin pääkaupunkiseudun kunnista.

Palvelukartalta löytyy lisäksi tietoja julkisista palveluista: mitä palveluja on tarjolla, missä ne sijaitsevat, mitkä ovat liikenneyhteydet toimipisteeseen ja miten saa yhteyden palvelun tarjoajaan. Myös lähialueen tapahtumista ja asuinalueen väestörakenteesta annetaan tietoa.

Helsinki kaikille

Helsingin kaupungin esteettömyystyön tavoitteena on kaupunki, jossa kaikkien on helppo liikkua ja toimia. Päämääränä on Helsinki, jonka kadut ja puistot, rakennukset ja julkisen liikenteen ratkaisut ovat helppokulkuisia ja toimivat saumattomasti yhteen. Julkiset palvelut ovat kaikkien saavutettavissa.

Hissiprojekti

Hissiprojektin tavoitteena on edistää esteettömyyttä hissien avulla. Hissiprojekti palvelee sekä yksityisten että kaupungin omistamien talojen asukkaita.

Hissiasiamies neuvoo taloyhtiöiden asukkaita, isännöitsijöitä ja hallitusten jäseniä sekä käy yhtiökokouksissa kertomassa hissien suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvistä kysymyksistä.06.12.2019 03:50