Suoraan sisältöön

Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasuminen on vuokra-asumisen ja omistusasumisen välimuoto. Asumisoikeusasunnot ovat valtion tuella rakennettuja asuntoja, joiden asukkaaksi pääsee maksamalla asumisoikeusmaksun, mikä on 15 % asunnon alkuperäisestä hankintahinnasta. Sen lisäksi asumisesta maksetaan vuokraan verrattavaa käyttövastiketta.

Asumisoikeusasunto pysyy asukkaalla niin kauan kun hän haluaa. Asunnosta luovuttaessa luovutushinta on alkuperäinen asumisoikeusmaksu korotettuna rakennuskustannusindeksillä.

Asumisoikeusasuntoa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet, jotka eivät omista paikkakunnalla asumistarpeen tyydyttävää omistusasuntoa eivätkä varoja sen hankkimiseen. Varallisuusrajaa ei ole 55 vuotta täyttäneillä. Helsingin seudun kunnat (Helsinki, Espoo, Vantaa, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Mäntsälä, Porvoo, Sipoo, Tuusula ja Vihti) muodostavat yhteisen hakualueen. Porvoo liittyi yhteiseen hakualueeseen 1.7.2017.

Tiedoksi!

Ennen markkina-alueen laajentumista haetut järjestysnumerot ovat voimassa edelleen siinä kunnassa, joista ne on haettu. Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat muodostaneet järjestelmän alusta lähtien yhteisen hakualueen, joten asumisoikeuden haku on mahdollista näiden kolmen kunnan alueelta.

1.1.2015 jälkeen haetut järjestysnumerot ovat voimassa yhteisellä hakualueella. Järjestysnumerot ovat voimassa niin kauan kuin hakija haluaa tai sillä on saatu asumisoikeus.
 

Puhelinpalvelu asumisoikeusasunnon hakijalle   

Kaupunkiympäristö, asuntopalvelut
Puh. 09 310 13032 (ma–to klo 9–11)
27.11.2020 11:23