Event Calendar

Arkitekturrundvandring: Kejsarens Helsingfors

Thu  – 18:30

Kaupunginmuseo, Aleksanterinkatu 16, Helsinki

Kejsarens Helsingfors –arkitekturvandringen fokuserar på de första hundra åren då Helsingfors utvecklades till Finlands huvudstad samt på stadens viktigaste monument. Kärnan av det autonoma Finlands huvudstad växte fram kring Senatstorget. Man tog intryck av bland annat nyklassicismen i S:t Petersburg och Berlin, där symmetrin, kolonnordningarna och andra arkitektoniska medel som härstammar från antiken och renässansen spelar en stor roll. I slutet av 1800-talet bildade Finlands Bank, Ständerhuset och Riksarkivet bredvid Senatstorget ett mindre torg, som också stöder sig på renässansens ideal men som är mer nationellt i sin karaktär.

Rundvandringen (ca. 1 h 30 min) börjar vid Helsingfors stadsmuseum, Alexandersgatan 16, och avslutas i Ständerhusets park. Rundvandringen kostar 10 €/person och betalas med kort eller kontant på plats.

Anmälan öppnar den 7 augusti. Anmäl dig till vandringen här. Anmälningsblanketten öppnas endast om det fortfarande finns plats på vandringen. Anmälningen stängs då vandringen har blivit fullbokad eller senast två timmar före vandringen.

Anmälningen är bindande. Vi skickar inte skild bekräftelse på anmälan. Förfrågningar och avbokningar med e-post till hkm.peda@hel.fi eller per telefon 040-4805969.

Rundturen ordnas endast om coronaläget tillåter det. På grund av coronasituationen kan enbart 12 personer delta per rundvandring, så att genomförandet att säkerhetsavstånden lyckas. Vi följer coronaanvisningarna och informerar om eventuella ändringar direkt till dem som bokat biljetter.

JAA
Add to calendar (.ics)
Add to Google Calendar
   
On the map
Event price

10 €

Further information

Event website