Hoppa till innehållet

Trafik och coronavirus

Kollektivtrafik och coronavirus

Situationen med coronaviruset påverkar även kollektivtrafiken i Helsingforsregionen. Res om möjligt utanför rusningstid. Vi gör allt vi kan för att HRT:s kollektivtrafik är så trygg som möjligt både för passagerare och resenärer. Tillsammans kan vi minska risken för smittspridning för alla som reser och för alla som jobbar i trafiken.

Användning av munskydd är en försiktighetsåtgärd

Institutet för hälsa och välfärd THL rekommenderar att man använder munskydd i kollektivtrafiken och andra situationer där det är svårt eller omöjligt att undvika närkontakt. Enligt regeringens riktlinje ska kommunerna se till att de allra mest utsatta får munskydd gratis.

Utgångspunkten är att varje stadsbo själv tar ansvar för sin egen användning av munskydd och själv bär kostnaderna för att skaffa munskydd. Ingen persons ekonomiska situation får dock bli ett hinder för att följa rekommendationen. Utdelningen av munskydd grundar sig på förtroende. På utdelningspunkterna behöver stadsborna varken intyga att de är mindre bemedlade eller har behov av gratis munskydd.

Helsingfors öppnade en hälsorådgivning i Västra hamnen

30.9 Båtpassagerare erbjöds coronavirustest i stor utsträckning i Västra hamnen

Måndagen den 17 augusti öppnar Helsingfors stad den första hälsorådgivningen för båtresenärer på terminal 2 i Västra hamnen. I en snar framtid öppnas även rådgivining i Olympiaterminalen, Skatuddens terminal och Hansaterminalen i Nordsjö. Helsingfors öppnade en hälsorådgivning i Västra hamnen

Andra trafik

Ankommande passagerare har möjlighet till coronavirustest på Helsingfors-Vanda flygplats

11.8: Hälsosäkerheten vid gränserna förbättras genom nya åtgärder för att förhindra spridning av coronaviruset

Stadscyklar

Stadscykelsäsongen Följ med hur upprättandet av cykelstationer fortskrider och var cyklas finns att få på HRS: s stadscykelwebbplats där det finns en stationskarta. Staden påminner dig om att när du använder en stadscykel är det mycket viktigt att ta hand om handhygienen.

Andra information

Aktuell information till besökare - Sveaborg01.10.2020 07:07