Hoppa till innehållet

Kultur- och fritidstjänster för helsingforsborna

Samordningsgruppen för coronaviruset drog vid sitt möte 26.11.2020 upp riktlinjer för nya rekommendationer och begränsningar i syfte att hindra spridningen av epidemin inom sitt område. Nästan alla kundutrymmen inom kultur och fritid håller stängt i huvudstadsregionens kommuner i tre veckor från och med måndag 30.11. Städerna bestämmer vilka lokaler som erbjuder nödvändiga tjänster och som håller öppet i begränsad omfattning och hälsosäkert. Samordningsgruppen rekommenderar att privata aktörer ska stänga motsvarande idrotts- och fritidslokaler.

Havet tillhör alla, även vid undantagstider

Närheten till havet är under dessa undantagstider ett speciellt andningshål för helsingforsborna, som lätt kan närturista på många sätt i Helsingfors skärgård. Den nya mobiltjänsten Ahti, som fortsätter att utvecklas, erbjuder goda tips för medborgare som rör sig till havs, på öar och på stränder. Man kan bekanta sig med versionen av Ahti på adressen ahti.hel.fi

Helsinkikuvia.fi är bildernas skattkammare

I Helsingfors stadsmuseets samlingar finns nästan en miljon fotografier från Helsingfors av helsingforsborna från 1860-talet fram till idag. Man kan bläddra bland bilderna från sin egen hemsoffa på Helsinkikuvia.fi-tjänsten där museet redan har publicerat omkring 65 000 fotografier. Fotografierna kan också laddas ned upp till sin egen enhet i hög upplösning, det vill säga i utskriftskvalitet eller i lägre upplösning för till exempel nätet. Man kan också beställa fotoprodukter mot en avgift. Utforska nostalgiska fotominnen, hitta din egen hemgata: helsinkikuvia.fi

En konstutställning i Helsingfors skala från hemsoffan

2700 konstverk runt om i Helsingfors, 500 skulpturer som kan skådas dag och natt. Helsingfors konstmuseum HAM förvaltar helsingforsbornas egen konstsamling som består av över 9000 verk. Nu kan man bekanta sig med dessa verk hemifrån via HAMs nätsida och genom att följa HAMs sociala medier.

Evenemanget för samtidskonst Helsingforsbiennalen skjuts upp till 2021

Helsingfors stad har beslutat att skjuta upp evenemanget för samtidskonst Helsingforsbiennalen 2020 till 2021 på grund av undantagstillståndet som coronaviruset (COVID-19) orsakat. Den första Helsingforsbiennalen ordnas 12.6.–26.9. nästa år på Skanslandet och fastlandet. Enligt nuvarande information kommer alla offentliggjorda konstnärer att delta i biennalen 2021. Virtuellt berörande upplevelser kommer att vara en del av evenemanget.
01.12.2020 07:48