Suoraan sisältöön

Ilmoittautuminen ylioppilaskokeisiin

Kevään ylioppilaskokeisiin ilmoittaudutaan marraskuussa ja syksyn kokeisiin toukokuussa. Tarkemmat ilmoittautumispäivät ja -ohjeet annetaan Wilmassa.

Tee Wilmassa yo-kirjoitusten sitova ilmoittautuminen seuraavaan koekertaan ja hajautussuunnitelma ennen ensimmäistä tutkintokertaa mikäli olet hajauttamassa kokeita useaan kirjoituskertaan. Käy vahvistamassa ilmoittautuminen opinto-ohjaajan tai apulaisrehtorin luona määräaikaan mennessä. Allekirjoituksella vahvistettu ilmoittautuminen on sitova.

Erityisesti ensimmäisiin yo-kokeisiin ilmoittautuminen on hyvä miettiä tarkkaan. Sinulla tulisi olla ylioppilastutkintoa aloittaessasi suoritettuna vähintään 30 kurssia / 60 opintopistettä. Jos olet epävarma, kysy opolta apua.

Tutkinnon täydentäjillä ja arvosanojen korottajilla tulee olla opiskeltuna Helsingin aikuislukiossa vähintään yksi kurssi/opintojakso, ennen kuin he voivat ilmoittautua yo-kokeisiin. Ulkopuolisia kokelaita emme voi tilojen ahtauden vuoksi ottaa. 

Muistathan, että mahdolliset erityisjärjestelyhakemukset tulee lausuntoineen lähettää YTL:ään syksyn kokeen osalta huhtikuun loppuun mennessä ja kevään kokeen osalta marraskuun loppuun mennessä. Jos siis olet hakemassa erityisjärjestelyitä lukihäiriön, sairauden tai vieraskielisyyden perusteella, laita hakemusprosessi vireille ajoissa, mielellään jo lukio-opintojen alkupuolella.15.06.2021 13:13