Mäkelänrinteen toimipiste toimii väistötiloissa Käpylässä.

 HELSINGIN AIKUISLUKION MÄKELÄNRINTEEN TOIMIPISTE VÄISTÖTILOISSA KÄPYLÄSSÄ

Urhea-kampuksen rakennustöiden myötä myös koulun sisätiloissa tehdään remonttia huhtikuusta 2020 alkaen. Kouluravintola, hallintotilat ja 1. kerroksen yhteiset aulatilat remontoidaan täysin. Opetustiloissa uusitaan valaistusta ja joissakin tiloissa myös lattioita. Jotta remonttia voidaan tehdä täysipainoisesti, täytyy rakennuksessa toimivien koulujen siirtyä väistötiloihin.

Kaupunki on osoittanut Helsingin aikuislukiolle ja Mäkelänrinteen lukiolle väistötilaksi Käpylässä osoitteessa Onnentie 18 sijaitsevan entisen ammattikoulun rakennuksen.

Syksyllä Mäkelänrinteen toimipisteessä on käytössä auditoriosiiven seitsemän opetustilaa, mutta pääosa opetuksesta järjestetään Onnentiellä. Mäkelänrinteessä on syyslukukaudella vain suomen kielen opetusta. Syksyn ylioppilaskokeet järjestetään varatilassa, jonka osoite ei vielä ole varmistunut.

Onnentie 18 sijaitsee idyllisessä Käpylässä Taivaskallion vieressä. Raitiovaunu 1 tulee noin 500 metrin päähän Pohjolanaukiolle, Käpylän paloaseman pysäkki on myös noin 500 metrin päässä; tässä pysähtyvät bussit nro 56 ja 69. Mäkelänkadulta, Käpylänaukion pysäkiltäkään ei ole kuin reilun kilometrin matka Onnentielle. Tässä pysähtyvät kaikki Mäkelänkatua ja Tuusulantietä kulkevat bussit. Käpylän juna-asemalta on noin 700 metrin kävelymatka Onnentien koululle.

Väistötiloissa on alustavan aikataulun mukaisesti tarkoitus olla neljännen jakson loppuun asti keväällä 2021. Tiedotamme lukuvuoden 2020–21 aikana Wilmassa takaisinmuuttoon ja ylioppilaskokeiden pitopaikkaan liittyvissä asioissa.

Tervetuloa opiskelemaan Onnentielle!

 Rehtori Niina Peltonen ja koko Helsingin aikuislukion henkilöstö