Mäkelänrinteen toimipiste siirtyy väistötiloihin Käpylään huhtikuun alussa.

 

TIEDOTE

HELSINGIN AIKUISLUKION MÄKELÄNRINTEEN TOIMIPISTE MUUTTAA

VÄISTÖTILOIHIN HUHTIKUUSSA

 Urhea-kampuksen rakennustöiden myötä myös koulun sisätiloissa tehdään remonttia huhtikuusta 2020 alkaen. Kouluravintola, hallintotilat ja 1. kerroksen yhteiset aulatilat remontoidaan täysin. Opetustiloissa uusitaan valaistusta ja joissakin tiloissa myös lattioita. Jotta remonttia voidaan tehdä täysipainoisesti, täytyy rakennuksessa toimivien koulujen siirtyä väistötiloihin.

Kaupunki on osoittanut Helsingin aikuislukiolle ja Mäkelänrinteen lukiolle väistötilaksi Käpylässä osoitteessa Onnentie 18 sijaitsevan entisen ammattikoulun rakennuksen.

 Muutamme väistötiloihin Onnentielle maalis-huhtikuun vaihteessa. Maaliskuun loppupuolella muutto alkaa jo näkyä koulurakennuksessa, kun tiloja tyhjennetään vähitellen. Muuton on tarkoitus olla tehtynä viimeistään sunnuntaina 5.4.2020. Tämän jälkeen kevään viimeisessä jaksossa Helsingin aikuislukiolla ei ole mitään toimintaa Mäkelänrinteen toimipisteessä. Myös kesäopetus järjestetään Onnentiellä. Syksyllä toimipisteessä on käytössä auditoriosiiven seitsemän opetustilaa, mutta pääosa opetuksesta järjestetään Onnentiellä. Syksyn ylioppilaskokeet järjestetään varatilassa, jonka osoite ei vielä ole varmistunut.

 Onnentie 18 sijaitsee idyllisessä Käpylässä Taivaskallion vieressä. Raitiovaunu 1 tulee noin 500 metrin päähän Pohjolanaukiolle, Käpylän paloaseman pysäkki on myös noin 500 metrin päässä; tässä pysähtyvät bussit nro 56 ja 69. Mäkelänkadulta, Käpylänaukion pysäkiltäkään ei ole kuin reilun kilometrin matka Onnentielle. Tässä pysähtyvät kaikki Mäkelänkatua ja Tuusulantietä kulkevat bussit. Käpylän juna-asemalta on noin 700 metrin kävelymatka Onnentien koululle.

 Muuton takia kevään viimeinen jakso aloitetaan lukuvuoden kurssitarjottimesta poiketen vasta maanantaina 6.4. HUOM! Otathan huomioon, että jakso alkaa Suomen poikkeustilanteen vuoksi etäopiskeluna ja tämänhetkisen tiedon mukaan lähiopetus Onnentiellä alkaa vasta pääsiäisen jälkeen. Opiskelijoitten on hyvä varautua siihen, että tässä vaiheessa väistötilat ovat vielä tekniikaltaan ja kalustukseltaan vajavaiset. Yhdessä saamme varmasti tilat opiskelukuntoon nopeasti!

 Väistötiloissa on alustavan aikataulun mukaisesti tarkoitus olla helmikuun 2021 loppuun. Tiedotamme lukuvuoden 2020–21 aikana Wilmassa takaisinmuuttoon ja ylioppilaskokeiden pitopaikkaan liittyvissä asioissa.

 Tervetuloa opiskelemaan Onnentielle!

 Rehtori Niina Peltonen ja koko Helsingin aikuislukion henkilöstö