Suoraan sisältöön

Ylioppilaaksi ammatillisen tutkinnon pohjalta

Jos olet suorittanut vähintään 2,5-vuotisen ammatillisen perustutkinnon, voit osallistua ylioppilaskokeisiin ammatillisen tutkinnon perusteella. Tällöin sinun ei tarvitse opiskella koko aikuislukion oppimäärää, vaan voit keskittyä opiskelemaan niitä oppiaineita, joiden ylioppilaskokeisiin suunnittelet osallistuvasi.

Käytännössä suunnittelu lähtee liikkeelle ylioppilastutkinnon suunnittelusta; mitä aineita tutkintoon sisällytetään. Tutkinnon rakenteesta saat hyvin lisätietoa Ylioppilaslautakunnan nettisivuilta

Useimmat ammatilliselta pohjalta opiskelevat haluavat suorittaa laajasti kursseja niissä oppiaineissa, joita aikovat kirjoittaa ylioppilaskokeissa. Sillä tavalla he varmistavat oman osaamisensa riittävän tason. Mikäli opiskelija kuitenkin kokee, että hänellä on runsaasti osaamista ja hän pystyy sitä myös itsenäisesti kartuttamaan, suositellaan hänelle kuitenkin abikurssien eli kertauskurssien käymistä, jotta hänellä on mahdollisimman hyvä käsitys kokeesta ja koetilanteessa toimimisesta. 

Sähköinen ilmoittautumislomake ja lisätiedot löytyvät TÄÄLTÄ.


Lisätietoja saat opinto-ohjaajalta.

Opinto-ohjaaja Iina Vilenius 
puh. 050 401 3303   
iina.vilenius(at)edu.hel.fi
24.03.2021 20:39