Suoraan sisältöön

AineopiskeluLukion aineopiskelu

Helsingin aikuislukiossa voi opiskella yksittäisiä lukion aineita sekä korottaa suoritettuja arvosanoja. Kaikki Helsingin toiseen asteen opiskelijat saavat suorittaa opintoja ilmaiseksi ja opinnot voidaan hyväksilukea toisessa oppilaitoksessa, esimerkiksi päivälukiossa osaksi normaalia lukion oppimäärää. 

Lukio-opintoja voi täydentää uusilla aineilla tai laajemmalla oppimäärällä. Lukion päättöarvosanojen korottamista varten kannattaa tehdä suunnitelma, jonka tekemisessä auttaa aineopiskeljoiden opinto-ohjaaja. Suunnittelussa opiskelija ohjataan käymään korotuksen kannalta oikeat opintojaksot. Esimerkiksi aikaisemmin suoritetun lukion lyhyen matematiikan voi vuodessa täydentää pitkäksi. Fysiikan, kemian ja biologian oppimääriä voi laajentaa, ja nämä oppiaineet ovat tarjolla myös etänä koko lukuvuoden. 

Aineopiskelijoiden tulee perehtyä opiskelun käytäntöihin ja pysyä ajan tasalla opinnoissaan tiedotteiden, opinto-oppaan ja Wilman avulla. Toisten lukioiden opiskelijoita ohjaa kuitenkin kunkin koulun oma opinto-ohjaaja.

Lukion aineopiskelijaksi voi ilmoittautua sähköisellä lomakkeella TÄMÄN LINKIN AVULLA

Lisää tietoa aineopiskelusta on näiden sivujen takana. Tutustu ohjeisiin ja ole tarvittaessa yhteydessä aineopiskelijoiden opinto-ohjaajaan. Aineopiskelijoiden opinto-ohjaaja on Suvi Niemi-Kapee. Suvilta voi varata etäajan neuvontaan (ohjeet yllä olevilla sivuilla). 

suvi.niemi-kapee@edu.hel.fi. 

Peruskoulu

Helsingin aikuislukiossa voi opiskella yksittäisiä peruskoulun aineita sekä korottaa suoritettuja arvosanoja. Peruskoulun päättöarvosanojen korottamista varten on tehtävä suunnitelma ja sitä varten otetaan yhteys opinto-ohjaaja Saara Pietiseen.

saara.pietinen@edu.hel.fi.28.07.2021 11:52