Suoraan sisältöön

Aikuisten lukiokoulutus

Aikuislukion oppiaineet koostuvat pakollisista ja syventävistä kursseista. Lukion päättötodistuksen saadakseen opiskelijan on suoritettava oppimäärän mukainen vähintään 88 opintopistettä (44 kurssia). Aikuislukion oppimäärän suoritusaika on Lukiolain mukaan 2 4 vuotta. Tähän aikaan lasketaan mukaan myös mahdolliset aikaisemmat lukiovuodet missä tahansa lukiossa. 

Päivälukiosta siirtyvän opiskelijan aikaisempien opintojen tunnustaminen tehdään aina yksilöllisesti. Opiskelijan tulee suorittaa mahdollinen laskennallinen kurssimäärä syventäviä kursseja, joista sovitaan opinto-ohjaajan kanssa. Mikäli aikuislukion pakolliset kurssit on jo suoritettu, voi opiskelija varautua suorittamaan useampia syventäviä kursseja saadakseen oppimäärän täyteen.

Lukiotutkinnon suorittajien tulee aina tehdä opinto-ohjaajan kanssa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma

Lukion koko oppimäärän voi opiskella omaan tahtiin, mutta siihen on käytettävissä enintään neljä vuotta. Jos opiskelija ei perustellusta syystä (esim. terveydelliset tai elämäntilanteesta johtuvat syyt) saa suoritettua oppimäärä neljässä vuodessa, tulee hänen hakea rehtorilta kirjallisesti lisäaikaa opintojen loppuunsaattamiseen. Hakulomakkeita saa opinto-ohjaajalta, jonka kanssa tehdään samalla suunnitelma puuttuvien opintojen suoritusaikataulusta.

Helsingin aikuislukiossa on myös laaja monimuoto-, etä- ja verkkokurssien tarjonta, jota opiskelijat voivat hyödyntää. Niistä tarkemmat tiedot ja ohjeistukset löytyvät elokuussa ilmestyvästä opinto-oppaasta.

Voit lukea lisää ilmoittautumisesta ja täyttää sähköisen lomakkeen TÄÄLLÄ.

Lukio-opiskelijoiden käytössä on myös Helsingin kaupungin lukioiden yhteiset verkkokurssit. Lue lisää aiheesta verkkolukiosta. Muiden lukioiden opiskelijat tekevät valintansa tältä tarjottimelta oman koulunsa Wilman kautta.05.10.2021 14:02