Suoraan sisältöön

Aikuisten lukiokoulutus

Aikuislukion oppiaineet koostuvat pakollisista ja syventävistä kursseista .Lukion päättötodistuksen saadakseen opiskelijan on suoritettava yhteensä vähintään 44 kurssia.

Päivälukiosta siirtyvän opiskelijan hyväksiluku tehdään aina yksilöllisesti. Opiskelijan tulee suorittaa mahdollinen laskennallinen kurssimäärä syventäviä kursseja, joista sovitaan opinto-ohjaajan kanssa. Mikäli aikuislukion pakolliset kurssit on jo suoritettu, voi opiskelija varautua suorittamaan useampia syventäviä kursseja saadakseen oppimäärän täyteen.

Lukiotutkinnon suorittajien tulee aina tehdä opinto-ohjaajan kanssa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Suunnitelmaa päivitetään tarvittaessa.

Lukion koko oppimäärän voi opiskella omaan tahtiin, mutta siihen on käytettävissä enintään neljä vuotta.

Helsingin aikuislukiossa on myös laaja monimuoto-, etä- ja verkkokurssien tarjonta, jota opiskelijat voivat hyödyntää. Niistä tarkemmat tiedot ja ohjeistukset löytyvät elokuussa ilmestyvästä opinto-oppaasta.

Lukio-opiskelijoiden käytössä on myös Helsingin kaupungin lukioiden yhteinen verkkokurssitarjotin. Muiden lukioiden opiskelijat tekevät valintansa tältä tarjottimelta oman koulunsa Wilman kautta.14.06.2019 09:51