Opiskelu

Helsingin aikuislukiossa voi opiskella aikuisten perusopetuksen eri tasoilla tai aikuisten lukiokoulutuksessa. Varsinaisen tutkintoon tähtäävän koulutuksen lisäksi aikuislukiossa voi aineopiskelijana opiskella oman tarpeen mukaan yksittäisiä oppiaineita tai kursseja. Etenkin lukion puolella opintojen täydentäminen uusilla oppimäärillä, harrastuksenomainen kielten opiskelu tai päättö/ylioppilastodistuksen korottamiseen tähtäävä aineopiskelu on yleistä.

Opiskelu on kurssimuotoista, ja lukuvuosi on jaettu viiteen jaksoon. Mäkelänrinteen toimipisteessä järjestetään opetusta myös kahden kesäjakson aikana (kesäkuussa poikkeuksellisesti päivisin ja elokuussa iltaopetuksena). Yksi kurssi kestää yleensä yhden jakson ajan eli 5–7 viikkoa. Yhteen jaksoon voit valita useampia opiskeltavia kursseja. Oppitunnit ovat iltaisin klo 15.20 - 20.10. Perusopetus järjestetään pääsääntöisesti Itä-Helsingin toimipisteessä; muutamia alkuvaiheen ryhmiä opiskelee myös Kuution toimipisteessä. Lukio-opetusta järjestetään vain Mäkelänrinteen toimipisteessä (Mäkelänkatu 47).

Aikuisten perusopetus järjestetään lähiopetuksena iltaisin. Jokaisen hakijan taidot kartoitetaan ja hänet ohjataan oikealle tasolle perusopetuksessa.

Lukio-opetusta järjestetään lähi-, monimuoto-, ja verkko-opetuksena. Jokaiselle lukio-opintoihin hakeutuvalle tehdään oma opiskelusuunnitelma yhteistyössä opinto-ohjaajan kanssa.

Tämän päivän lukio-opinnot edellyttävät opiskelijalta valmiuksia käyttää omaa kannettavaa tietokonetta. Viimeinenkin ylioppilaskoe sähköistyy vuoden 2019 keväällä. Opiskelija toimii myös monenlaisissa sähköisissä ympäristöissä kuten Wilma, Fronter, Google ja Office365. Koulun kautta opiskelija saa käyttöönsä myös Office365 -sähköpostin ja lukuisan määrän opintoja hyödyttäviä työkaluja (esim. word, exel, powerpoint).JAA
02.10.2018 17:48