Suoraan sisältöön

Opiskelijalle

Aikuislukio-opiskelu on joustava mahdollisuus opiskella aikuisten perusopetuksen ja/tai lukiokoulutuksen oppimäärä tai yksittäisiä oppiaineita. Jos sinulla on ammatillinen perustutkinto, voit opiskella yo-kokeiden oppiaineita ja suorittaa ylioppilastutkinnon.

Lukio-opiskelijoiden käytössä on myös Helsingin kaupungin lukioiden yhteinen verkkokurssitarjotin, joka löytyy Wilmasta. Muiden kaupungin lukioiden opiskelijat ilmoittautuvat verkkokursseille oman Wilmansa kautta. Yksityisillä lukioilla on oma verkkokurssitarjontansa.

Opiskelijana olet itse päävastuussa opintojesi etenemisestä ja niiden seuraamisesta. Muistathan siis seurata aktiivisesti Wilmaa. Kun tarvitset apua opintosuunnnitelman tekemiseen tai päivittämiseen, ota yhteyttä opinto-ohjaajaan.

Helsingin aikuislukiossa käytössä olevat opetussuunnitelmat:

Aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelma uudistui ja uusi opetussuunnitelma otettiin vaiheittain käyttöön 1.8.2021 alkaen. Edellisen opetussuunnitelman kursseja tarjotaan vielä noin kahden lukuvuoden ajan, joten tämän suunnitelman mukaisesti opiskelevien kannattaa huolehtia, että opinnot tulevat tänä aikana valmiiksi. 

Uudessa opetussuunnitelmassa opinnot ilmoitetaan erilaajuisina moduuleina (1  3 opintopistettä). Myös tuntijako muuttuu tätä myötä, mutta opintojen kokonaismäärä ei muutu.

   11.08.2022 15:35