Suoraan sisältöön

Lukiolaiseksi

Lukiotutkinnon suorittajaksi voidaan ottaa yli 18-vuotias, peruskoulun suorittanut hakija. Keskiarvorajaa aikuislukio-opintoihin ei ole. Uusia opiskelijoita otetaan jokaiselle jaksolle. Käytännössä voit ilmoittautua lukion opiskelijaksi ympäri lukukauden, joustavasti. Alaikäisiä opiskelijoita voidaan ottaa aikuislukioon vain rehtorin päätöksellä painavasta syystä. Silloin kannattaa ottaa suoraan yhteyttä opinto-ohjaajaan ennen lomakkeen täyttöä.

Ota ennen ilmoittautumislomakkeen täyttöä esille:

  1. Todistukset (peruskoulun päättötodistus, ammatillisen perustutkinnon todistus, lukion erotodistus tai todistukset ulkomailla suoritetuista tutkinnoista). Uudemmat tutkinnot ja tiedot voi jakaa  OmaOpintopolku-palvelun kautta saatavalla linkillä. Peruskoulun todistusta ei tarvitse liittää jos sen jälkeen on käyty toisen asteen kouluja. Mikäli erotodistuksia on useammasta lukiosta niin ne tulee kaikki liittää ilmoittautumislomakkeelle
  2. Mahdolliset tehdyt yo-kokeet.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE Täytä lomake huolellisesti.

HOX!  Tutkinto-opiskelijaksi hakevan tulee liittää ilmoittautumislomakkeen yhteyteen todistukset edellisistä koulutuksista. Ilman liitteitä tulevia ilmoittautumisia ei käsitellä eteenpäin. 

Lisätietoja voit kysyä opinto-ohjaajalta iina.vilenius@edu.hel.fi

Opinto-ohjaaja, voit varata verkko-ohjausajan yhdessä opiskelijasi kanssa jos kaipaatte nivelvaiheen ohjausta aikuislukioon siirtymisessä tai haluatte kartoittaa mahdollista siirtymää.

28.02.2022 17:31