Suoraan sisältöön

Lukiolaiseksi

Lukiotutkinnon suorittajaksi voidaan ottaa yli 18-vuotias, peruskoulun suorittanut hakija. Keskiarvorajaa aikuislukio-opintoihin ei ole. Uusia opiskelijoita otetaan jokaiselle periodille. Käytännössä voit ilmoittautua lukion opiskelijaksi ympäri lukukauden, joustavasti. Alaikäisiä opiskelijoita voidaan ottaa aikuislukioon vain rehtorin päätöksellä painavasta syystä. Silloin kannattaa ottaa suoraan yhteyttä rehtoriin ja opinto-ohjaajaan ennen lomakkeen täyttöä.

Lukuvuoden avaustapahtuma Opintotori järjestetään maanantaina 29.8. klo 17.00 (Mäkelänkatu 47). Opintotori on kaikille opiskelijoille tarkoitettu koulun aloitustapahtuma, ja siellä kerrotaan ajankohtaisista asioista, ohjataan koulun aloituksessa, sekä tutustutaan tulevan vuoden opintotarjontaan opettajien johdolla. 

Ota ennen ilmoittautumislomakkeen täyttöä esille:

  1. Todistukset (peruskoulun päättötodistus, ammatillisen perustutkinnon todistus, lukion erotodistus tai todistukset ulkomailla suoritetuista tutkinnoista). Uudemmat tutkinnot ja tiedot voi jakaa  OmaOpintopolku-palvelun kautta saatavalla linkillä. Peruskoulun todistusta ei tarvitse liittää jos sen jälkeen on käyty toisen asteen kouluja. Mikäli erotodistuksia on useammasta lukiosta niin ne tulee kaikki liittää ilmoittautumislomakkeelle
  2. Mahdolliset tehdyt yo-kokeet.
  3. Jos sinulla on ammatillinen perustutkinto niin täytä tutkinto-opiskeijan lomake ja liitteestäsi näemme opiskelusi tavoitteen. Jos kuitenkin haluat suorittaa siitä huolimatta koko lukion oppimäärän eli 88 opintopistettä niin voit kirjoittaa sen lisätiedot kohtaan.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE Täytä lomake huolellisesti.

HOX!  Tutkinto-opiskelijaksi hakevan tulee liittää ilmoittautumislomakkeen yhteyteen todistukset edellisistä koulutuksista. Ilman liitteitä tulevia ilmoittautumisia ei käsitellä eteenpäin. 

Lomakkeen lähettämisen jälkeen ei tule vahvistusilmoitusta teknisistä syistä johtuen. Noin kolmen vuorokauden kuluessa sinun pitäisi saada toimiston lähettämänä koulun tunnukset ilmoittamaasi sähköpostiin. 

Lisätietoja voit kysyä opinto-ohjaajalta. Varaa aika opintosuunnitteluun osoitteesta  iina.vilenius@edu.hel.fi (lomalla 14.8.saakka).

Opinto-ohjaaja, voit varata verkko-ohjausajan yhdessä opiskelijasi kanssa jos kaipaatte nivelvaiheen ohjausta aikuislukioon siirtymisessä tai haluatte kartoittaa mahdollista siirtymää.

11.08.2022 15:40