Suoraan sisältöön

Aineopiskelijaksi

Helsingin aikuislukioon voi kuka tahansa ilmoittautua opiskelemaan yksittäisiä oppiaineita tai kursseja. Tässä tapauksessa opiskelija ILMOITTAUTUU AINEOPISKELIJAKSI linkin takaa löytyvällä lomakkeella.

  • Muista kuitenkin ennen lomakkeen täyttöä ottaa esille ilmoittautumisessa tarvittavat dokumentit; opiskelutodistukset skannattuna tai OmaOpintopolku, alennukseen oikeuttavat todistukset skannattuna tai muut tarvittavat todistukset.
  • Aineopiskelijalle kurssit voivat olla maksullisia. Yksi kurssi maksaa 25 € ja lukuvuoden maksimilaskutus on 125 €. Helsinkiläinen työtön tai opiskelija saa kurssimaksuista 50 % alennusta. Todistus työttömyydestä/opiskelusta tulee liittää ilmoittautumislomakkeelle tai toimittaa toimistoon ennen laskutusta. Alennusta ei voi saada jälkikäteen.
  • Jossakin toisessa helsinkiläisessä toisen asteen oppilaitoksessa, lukiossa tai ammattikoulussa, opiskeleville opiskelu on ilmaista; opiskelutodistus omasta koulusta tai OmaOpintopolku-palvelusta löytyvä tieto opiskelupaikasta on kuitenkin liitettävä tai jaettava ilmoittautumislomakkeelle.

Kesäopetus

Kesäkuun kesäopetus — lähikurssit Helsingin luonnontiedelukiossa

Helsingin aikuislukio järjestää Helsingin kaupungin lukioiden yhteiseen tarjontaan kuuluvia lukiokursseja kesäkuussa 7.6.  24.6.2021. Tunnit järjestetään lähitunteina Helsingin luonnontiedelukion toimipisteessä (Mäkelänkatu 84). 

Kaikki kurssit tulevat valittaviksi Wilman kaupunkitarjottimeen. Oppitunnit pidetään kaksoistunteina kello 8.30 – 15.45 joka päivä maanantaista perjantaihin. Kurssilla on opetusta kaksi viikkoa (10 x 90 min/kurssi), kurssikoe sekä palautetunti. 

Tarjotin ja ilmoittautuminen aukeaa huhtikuussa. Kursseille voivat osallistua kaikki Helsingin kaupungin lukioiden opiskelijat sekä Helsingin aikuislukion aineopiskelijat, jotka eivät ole toisen lukion opiskelijoita. Kurssivalinnat tehdään aina Wilman kaupunkitarjottimen kautta.
Yksityisten lukioiden opiskelijat eivät voi valitettavasti osallistua kesäopetuksen kursseille. 


Elokuun kesäopetus — etäkurssit syksyn yo-kirjoittajille

Elokuussa Helsingin aikuislukio tarjoaa osana kaupungin lukioiden yhteistä tarjontaa kertauskursseja syksyn yo-kirjoittajille. Kurssit järjestetään 2.8  26.8.2021. Nämä kurssit järjestetään etäopetuksena, preliminäärikokeet tehdään mahdollisuuksien mukaan lähikokeena. 

Tarjotin ja ilmoittautuminen aukeavat huhtikuussa lukioiden kaupunkitarjottimessa. Kursseille voivat osallistua kaikki Helsingin kaupungin lukioiden opiskelijat sekä ne Helsingin aikuislukion aineopiskelijat, jotka eivät opiskele toisessa lukiossa. Myös elokuun kurssien valinnat tehdään aina Wilman kaupunkitarjottimen kautta.


 22.03.2021 20:27