Suoraan sisältöön

Aineopiskelijaksi

Helsingin aikuislukioon voi kuka tahansa ilmoittautua opiskelemaan yksittäisiä opintojaksoja. Tässä tapauksessa opiskelija on aineopiskelija. Helsingin kaupungin lukioiden opiskelijat ovat myös aineopiskelijoita, jos he käyvät yksittäisiä opintojaksoja aikuislukiossa ja lukevat ne osaksi lukiotutkintoaan. 

Ilmoittautuminen aineopiskelijaksi tapahtuu sähköisesti Wilman-lomakkeen avulla. 

ILMOITTAUTUMINEN AINEOPISKELIJAKSI -lomake

  • Voit halutessasi liittää ilmoitautumislomakkeeseen liitteitä (esimerkiksi opiskelutodistukset), mutta nämä voi toimittaa sähköisesti myöhemmin Wilman kautta.  OmaOpintopolku -plavelusta saat kätevästi opiskelutodistuksia, jos haluat niitä ilmoittautumisen yhteyteen liittää. Ne eivät siis kuitenkaan ole aineopiskelijalle pakollisia liitteitä. 
  • Jossakin toisessa helsinkiläisessä toisen asteen oppilaitoksessa, lukiossa tai ammattikoulussa, opiskeleville opiskelu on ilmaista; opiskelutodistus omasta koulusta tai OmaOpintopolku-palvelusta löytyvä tieto opiskelupaikasta on kuitenkin liitettävä tai jaettava ilmoittautumislomakkeelle.
  • Aineopiskelijalle opintojaksot voivat olla maksullisia. Yksi opintojakso maksaa 25 € ja lukuvuoden maksimilaskutus on 125 €. Helsinkiläinen työtön tai opiskelija saa kurssimaksuista 50 % alennusta. Todistus työttömyydestä/opiskelusta tulee liittää ilmoittautumislomakkeelle tai toimittaa toimistoon ennen laskutusta. Alennusta ei voi saada jälkikäteen.

Kun olet täyttänyt ilmoittatumislomakkeen saat Wilma-tunnukset sähköpostilla. Helsingin aikuislukiolla on oma Wilma, eli päivälukionkin opiskelijat valitsevat kurssit aikuislukion Wilman kautta. Edu.hel -tunnukset ovat yhteiset ja niitä ei päivälukion opiskelija tarvitse uutena. 

Lisää tietoa aineopiskelusta on näiden sivujen takana. Tutustu ohjeisiin ja ole tarvittaessa yhteydessä aineopiskelijoiden opinto-ohjaajaan. Aineopiskelijoiden opinto-ohjaaja on Suvi Niemi-Kapee. Suvilta voi varata etäajan neuvontaan (ohjeet yllä olevilla sivuilla).

suvi.niemi-kapee@edu.hel.fi. 28.09.2021 14:29