Kruununhaka
Kierroskartta
 
Kruununhaka esittely
Yksi klikkaus = vaihtaa aluekartan. Kaksi klikkausta = kuvanauhakooste Töölö esittely Kruununhaka panoraamakooste Kallio II esittely Kallio esittely Eira esittely Pasila Kauppatori esittely Pohjoissatama
Signe Brander kuvasi täyden ympyrän panoraaman Nikolain (nykyisin Tuomiokirkon) tornista. Kokonaisuus sisältää yhdeksän kuvaa. Branderilla on ollut hyvä tilaisuus kuvata kirkon tornin ylemmältä ikkunatasolta. Tuolloin ei vielä oltu täytetty tuota kerrosta suurilla ilmastointilaitteilla. Nykyään kuvaus pitäisi tehdä alemmalta ikkunatasolta. Kuvaus on luultavasti kestänyt monta päivää jopa viikkoja. Ei pelkästään sopivan sään vaan myös sopivan auringonsuunnan odottelun takia. Puhumattakaan raskaan kaluston liikuttelun vaikeudesta ja 18x24 cm lasinegatiivien käsittelystä.

Signe Bander oli jo aikaisemmin kehitellyt itselleen sopivan tyylin valtiollisten ja kansallisten tapahtumien kuvaamiseen. Vappukulkueen kuvaus on vaatinut paljon etukäteisvalmisteluja: kuvauspisteen valinta väkijoukon yläpuolelta, kaluston kuljetus paikallle aputyöväen vapaa-aikana ja varautuminen tavallista useammalla ladatulla laakafilmikasetilla.

Hevosvetoisen vaalimainosreen kuvauksessa on reportaasin tuntua. Sen lisäksi kun Signe Brander on odottanut sopivaa laukaisuhetkeä, hän on myös etukäteen sopinut takana olevien julisteiden naulaajien kanssa kuvauksesta.

Töölö esitely