Hyppää pääsisältöön

Yrityksen perustaminen Helsingissä

Tältä sivulta löydät tietoa erilaisista palveluntarjoajista, jotka tarjoavat perustietoa, koulutuksia, tapahtumia ja henkilökohtaista valmennusta liiketoiminnan perustamiseen ja kehittämiseen. 

Yritysinfotilaisuudet

Helsinki järjestää yritysinfotilaisuuksia, joissa asiantuntijat kertovat tärkeää perustietoa yrittäjyydestä ja starttirahan hakemisesta. Tilaisuuksissa käymme järjestelmällisesti läpi kaikki asiat, joita sinun tulee yrittäjäksi lähtiessäsi huomioida. Infon jälkeen tiedät esim. mitkä ovat yrittäjyyden ja yrityksen perustamisen eri vaihtoehdot, mitkä ovat yrityksen perustamisen vaiheet, mikä vaikuttaa yritysmuodon valintaan ja miten rahoitat yritystoimintasi. Yritysinfoja järjestetään suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, viroksi ja arabiaksi.

Lue lisää yritysinfotilaisuuksista

Kuvituskuva: palaveri
Kuva: Marek Sabogal , N2 Albiino

Starttiraha kuntakokeilun asiakkaille

Kuva: Jussi Hellsten

Uudella yrittäjällä on mahdollisuus hakea TE-toimiston tai kunnan myöntämää starttirahaa. Lisätietoa Starttirahasta TE-toimiston sivuilla

Helsingin kaupunki myöntää yrittäjän starttirahan helsinkiläisille kuntakokeilun asiakkaille.  Starttirahaa haetaan ennen kuin olet perustanut yrityksen. Tukea ei voida myöntää, jos päätoiminen yritystoiminta on aloitettu jo ennen tukipäätöksen tekemistä. Yrityksen rahoitus ja mahdollinen liiketila järjestetään ennen hakemuksen lähettämistä.

Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua starttirahahakemuksen tekemiseen kuntakokeilun asiakkaana ota yhteyttä osoitteeseen starttiraha@hel.fi