Tapahtumatyöntekijöiden rekrytointi

Kaipaatko tapahtumaasi keikkatyöläisiä tai tiimiisi vahvistusta pidemmäksi aikaa? Haluatko olla mukana rakentamassa merkityksellisiä työpolkuja ja vastuullisempaa tapahtuma-alaa? Oletko Helsingissä tapahtumia tuottava tai järjestävä taho, tai tapahtumiin palveluita alihankintana tarjoava yritys, kolmannen sektorin tai julkinen toimija? Helsingin tapahtumatyöntekijöiden rekrytointipalvelu eli Hyviä töitä tapahtumissa! -hanke yhdistää tapahtuma-alan työnantajat ja helsinkiläiset työnhakijat. Työllistämiseen on lisäksi mahdollista saada lyhytkestoista ja pidempiaikaista palkkatukea sekä tukea työntekijöiden koulutukseen ja perehdyttämiseen.

Kaupungin asiantuntijat auttavat sinua:

 • löytämään sopivat tekijät tapahtuma-alan lyhytkestoisiin ja pidempiaikaisiin työtehtäviin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi:
  • tapahtumatuotanto (mm. AV-, mediatuontanto- tai tuotantoassistentti, markkinointiavustaja)
  • rakentaminen ja purkaminen (mm. rakentajat, purkajat, roudaajat, somistajat, tapahtumatekniset assistentit )
  • asiakaspalvelu ja tehtävät tapahtumassa (mm. lipunmyyjä, liikenteenohjaaja, siivoaja, yleisöohjaaja, vaatesäilytysavustaja)
  • myynti, anniskelu ja järjestyksenvalvonta 
 • kouluttamaan työntekijät tapahtuman ja työtehtävien mukaan yhdessä koulutusta tarjoavien kaupungin yhteistyökumppanien kanssa (esim. Stadin AO, Metropolia ja Perho-liiketalousopisto)
 • hakemaan Helsingin tarjoamaa palkkatukea työntekijän työllistämisessä. Mahdollinen oikeus tukeen ja sen suuruus sekä muoto määräytyvät eri tekijöiden, kuten työjakson keston sekä esimerkiksi työllistettävien henkilöiden työttömyyden keston mukaan.

Kullekin työnantajalle ja tapahtumalle suunnitellaan ja räätälöidään kyseisiin tarpeisiin sopiva rekrytointiprosessi. Rekrytointiin on mahdollista saada eri tasoista tukea, joihin lukeutuvat esimerkiksi rekrytointitapahtuma Helsingin työllisyyspalveluiden järjestämänä, työnhakijoiden esivalinta, koko rekrytoinnin ulkoistaminen työllisyyspalveluille ja työllisyyspalvelujen kanavien hyödyntäminen työpaikkojen markkinoinnissa. 

Nämä tiedot tarvitset ottaaksesi meihin yhteyttä: 

 • tapahtuman ajankohta, kesto ja luonne 
 • minkälaista työvoimaa tapahtumaan tarvitaan (esim. osaaminen, tehtävät, määrä) 
 • kuinka pitkäksi aikaa työvoimaa tarvitaan 

Otathan yhteyttä tapahtumarekrytointitukeemme mielellään noin neljä kuukautta ennen tapahtuman ajankohtaa

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä palvelun yhteyshenkilöön Mikko von Hertzeniin (+358 40 186 6425, mikko.vonhertzen@hel.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)).

Näin edistetään hyviä töitä tapahtumissa!

Ota yhteyttä työllisyyspalveluiden vastaavaan asiantuntijaan ja sovi tapaaminen tarpeiden kartoitukseen ja työllistämisen suunnitteluun vähintään 4kk ennen tapahtumaa. Työllisyyspalveluasiantuntijan kanssa suunnitellaan muun muassa, se miten sinun tarpeisiisi soveltuva prosessi etenisi, minkälaisia taloudellisia tukia työllistämiseen on mahdollista saada sekä minkälaista koulutusta työllistettäville voitaisiin tarjota. Voimme auttaa sekä yksittäisten työntekijöiden rekrytoinnissa (mahdollisuus esim. esivalinnan tekemiseen työllisyyspalvelujen toimesta) tai usean työntekijän massarekrytoinneissa (mahdollisuus esim. ryhmähaastattelujen järjestämiseen työllisyyspalvelujen toimesta). 

Yhteistyökumppanimme kouluttavat tarvittaessa työntekijät esim. lupakortteja vaativan koulutuksen osalta - muutoin kouluttaminen tehtäviin työnantajan vastuulla. Lisäksi työllisyyspalvelut ja yhteistyökumppanit järjestävät koulutuksia, joilla pyritään edistämään esim. työnhakijan osaamisen päivittämistä tai tapahtuma-alalle työllistymistä. Työtehtäviin liittyvistä koulutuksista sovitaan yhdessä työnantajan kanssa työllistämisestä sopimisen yhteydessä. 

Rekrytointipalvelumme edellyttää, että työnantaja nimeää esihenkilön, joka vastaa työntekijän perehdyttämisestä ja tukemisesta työssä. Lisäksi työnantajan on sitouduttava työllisyyspalvelun hyvän yhteistyön periaatteiden noudattamiseen. Työnantajalla on myös hyvä olla myönteistä ja joustavaa asennetta yhteistyöhön. Palvelun kautta työllistettävät nuoret, vieraskieliset ja/tai pitkäaikaistyöttömät ovat motivoituneita työskentelemään ja oppimaan, mutta eivät ole välttämättä alan ammattilaisia tai omaa vielä kaikkia työelämän valmiuksia. 

Tapahtumatehtävien päättyessä työnantaja kirjoittaa työtodistuksen 14 vrk kuluessa työjakson 

päättymisestä ja antaa palautetta työntekijän suoriutumisesta sekä palvelumme toimivuudesta vastaamalla palautekyselyymme. Näin edistämme työnhakijoiden pitkäaikaista työllistymistä ja kiinnittymistä työmarkkinoille. 

Halutessaan työnantaja voi palkata saman henkilön myös muihin tehtäviin, kirjoittaa hänelle suosituksen/tarjoutua suosittelijaksi ja/tai mentoroida häntä sekä auttaa verkostoitumaan alalla. 

Esimerkkinä Helsinki Cup

Helsinki Cup palkkaa tapahtumaansa satoja nuoria. Noin 10 työllistetään työllisyyspalveluiden kautta vuosittain mm. yleisönohjaus ja parkkilippujen myyntitehtäviin. 

“Olemme saaneet kaupungin kautta hyviä työntekijöitä. Lisäksi tämä on todella arvokasta työtä ja antaa nuorille tärkeän kokemuksen siitä, että kuuluu porukkaan ja on tärkeä osa tapahtuman toteutumista. ” - Kirsi Kavanne, Helsinki Cupin toiminnanjohtaja 

 

jalkapallopeli
Kuva: Vesa Laitinen