Yhteisössä on voimaa – yhteisötaloissa tapahtuu kesällä

Yhteisötalot tarjoavat mielenkiintoista kesätoimintaa ympäri Helsinkiä.
Yhteisötalot olivat mukana järjestämässä Hattujuhlaa Malmilla aiemmin tänä kesänä.  Kuva: Kimmo Ahlman
Yhteisötalot olivat mukana järjestämässä Hattujuhlaa Malmilla aiemmin tänä kesänä. Kuva: Kimmo Ahlman

Kesätoimintaa on tarjolla yhteisötalo Hannassa Alppilassa, Käpylässä, Oulunkylän seurahuoneella sekä Saunabaarissa Maunulassa.  Kesätoimintaa järjestetään 11. elokuuta saakka. Kaikilla kesätaloilla aukioloaika on maanantaista perjantaihin kello 10–17.  

Yhteisötalot mukana kaupunkiuudistusalueilla erilaisissa tapahtumissa

Kesä tuo Helsinkiin raikkaan vihreyden ja kukkaloiston – sekä tietenkin myös runsaasti tapahtumia, joten lomalla kannattaa poiketa kylään yhteisötaloille tai kaupunkiuudistusalueiden tapahtumiin Kannelmäkeen, Kontulaan, Malmille, Mellunkylään tai Meri-Rastilaan.  

Kaupunkiuudistusalueilla yhteisötalot tekevät yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa sekä osallistuvat eri yhteisötalojen kävijöiden kanssa kiinnostaviin tapahtumiin. Esimerkiksi Malmilla järjestetään kesällä monia mielenkiintoisia tapahtumia, kuten Kaupunkitanssit Ala-Malmin puistossa 28.8. saakka.

Yhteisölliseen viljelyyn on mahdollista tutustua yhteisötalojen kolmella palstalla Oulunkylässä, Pihlajamäessä sekä Lapinlahdella. Lisäksi Malminkartanossa yhteisötalot osallistuvat yhteisöpuutarhassa kahden lavan voimin kaupunkiviljelyyn.

Eri yhteisötaloilla avautuu heinäkuussa myös Miniroskis -työpaja. Työpajassa voit tuunata itsellesi miniroskiksen, joka kulkee taskussa. Elokuussa puolestaan järjestetään perinteinen Hannan Kekrijuhla -tapahtuma.  

Kaikille avointa maksutonta harrastustoimintaa

Yhteistalojen toimintaa ja tapahtumia voi seurata Facebook -sivulla: Stadin Yhteisötalot .(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Yhteisötalotoiminnan tavoitteena on lisätä kaupunkilaisten osallisuutta ja hyvinvointia, sekä ehkäistä yksinäisyyttä. Taloissa voit osallistua erilaisiin ryhmiin ja tapahtumiin. Voit tulla mukaan ideoimaan ja toteuttamaan toimintaa, osallistumaan tai muuten vain olemaan.

Kaikilla Stadin yhteisötaloilla on käytettävissä tietokoneita ja monitoimilaite sähköiseen asiointiin. Voit kysyä digitukea myös omien laitteiden käyttöön.

Toiminta on kävijöille maksutonta. Yhteisötalon tiloja voidaan varata myös yhdistysten ja järjestöjen toimintaan sekä yksityiskäyttöön, tällöin tilavarauksista voidaan periä maksu. Yhteisötaloissa tavoitteena on kaikille avoimen toiminnan lisääminen.

Helsingin kaupungin ylläpitämät Stadin yhteisötalot ovat kaikille avoimia harrastus- ja kohtaamispaikkoja. Tervetuloa!