Viittomakielellä Helsinki Biennaalista, leikkipuistojen kesästä ja kaupunkipyöräkauden alkamisesta

Huhtikuun viittomakielisissä uutisissa käsitellään muun muassa Helsinki-päivänä avautuvaa Helsinki Biennaalia ja Havis Amandan korjausta.
Uutisen otsikko Helsinki Biennaalista ja sen vieressä nainen.
Kuva: Ruutukaappaus viittomakielisistä uutisista Helsinki-kanavalta.

Huhtikuun viittomakielisessä koosteessa on tietoa Helsinki Biennaalista, joka avautuu Helsinki-päivänä 12.6. ja on esillä 17. syyskuuta asti. Biennaalissa on esillä 29 taiteilijaa ja kollektiivia. Tänä vuonna Helsinki Biennaalin voi kokea sekä Helsingin Vallisaaressa että HAM Helsingin taidemuseossa. Lisäksi taideteokset ja muu biennaaliohjelma levittäytyvät ympäri kaupunkia, kuten keskustakirjasto Oodiin, Stoaan sekä muihin julkisiin tiloihin.

Uutiskatsauksessa kerrotaan myös, että leikkipuistojen kesä alkaa 5. kesäkuuta. Kesäpäivän leikkien ohessa tarjoillaan päivittäin leikkipuistojen kesäruoka klo 12 alle 16-vuotiaille lapsille. Kesäruokaa tarjoillaan 5.6.-4.8.

Lisäksi kerrotaan, että eduskuntavaalien vaalipäivä on ensi sunnuntaina 2.4. Varsinaisena vaalipäivänä vaalihuoneistot ovat auki kello 9–20. Vaalipäivänä voi äänestää vain oman äänestysalueen äänestyspaikassa.

Uutiskoosteessa on tietoa kaupunkipyöräkaudesta, joka alkaa huhtikuun alussa. Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkauden voit ostaa HSL:n kaupunkipyöräsivuilta.

Katsauksessa kerrotaan myös, että rakastettu Havis Amanda viedään vapun jälkeen konservoitavaksi osana suihkulähdekokonaisuuden ja sen ympäristön peruskorjausta. Suihkulähdeaukion korjauksen kesto riippuu mahdollisista arkeologisista kaivauksista, ja työt aukiolla voivat jatkua alustavasti elokuulle 2024 asti. Aikataulu tarkentuu syksyllä 2023. Vapun juhliminen ja patsaan lakitus sujuvat normaalisti tänä keväänä. Vapun 2024 tilanne on tällä hetkellä auki, sillä aukion korjaus voi kestää kesälle 2024.