Uudenvuoden vastaanotosta poikkeusjärjestelyitä keskustan liikenteeseen – saavu paikalle julkisilla tai jalan

Helsingin kaupungin perinteinen uudenvuodenjuhla järjestetään tänä vuonna Kansalaistorilla. Juhla aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Kampissa ja Etu- sekä Taka-Töölössä. Paikalle kannattaa saapua julkisilla tai jalan.
uudenvuoden ilotulituksia.
Kuva: Mika Lappalainen

Vuoden vaihtumista juhlitaan kahden poikkeusvuoden jälkeen jälleen Kansalaistorilla toteutuvassa suurtapahtumassa kello 17.30–0.30. Juhlijoita viihdyttävät Suomen kärkiartistit Isac Elliot ja Cledos vierailijoineen. Luvassa on ohjelmaa kaikenikäisille, ja ilta päättyy ilotulituksiin.

Juhla vaikuttaa niin autoliikenteen, jalankulun ja pyöräilyn kuin julkisen liikenteen reitteihin illalla ja yöllä 31.12.2022 – 1.1.2023. Tapahtumayleisöä suositellaan saapumaan juhlapaikoille julkisilla kulkuneuvoilla tai jalan.

Autoliikenne

Tapahtuma aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä erityisesti autoliikenteessä 31.12.2022 klo 22–02. Mannerheimintie ja Töölönlahdenkatu suljetaan autoliikenteeltä kokonaan viimeistään klo 22 alkaen. Tapahtumajärjestäjällä on valmius katujen sulkuun kello 21 alkaen. Järjestäjä pyytää alueen toimijoita ja asukkaita huomioimaan, että suljetuista katuosuuksista ja suurista ihmismääristä johtuen autolla ei pääse rajoitetulle alueelle tai alueelta pois noin klo 22–01 välisenä aikana.

Liikennejärjestelyissä huomioidaan pelastusajoneuvojen pääsy tapahtuma-alueen lähiympäristöön. Mannerheimintie avataan uudelleen liikenteelle 1.1.2023 klo 01.30 mennessä. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä tapahtuma-alueella.

Jalankulku ja pyöräily

Suurin osa autoliikenteeltä suljetuista katuosuuksista pysyvät avoimina jalankululle ja pyöräilylle. Juhlijoita opastetaan saapumaan Kansalaistorille Mannerheimintien puolelta joko Musiikkitalon ja Kiasman välistä tai Töölönlahdenkatua pitkin. Alueelle pääsee myös Elielinaukiolta Töölönlahdenkatua pitkin. Eero Erkon kadulla jalankulku ja pyöräily on estynyt 31.12. klo 15 alkaen. Jalankulku Linnunlaulusta radan vartta Töölönlahden puistoon suljetaan kokonaan 31.12.–1.1. klo 17–01.

Joukkoliikenne

Elielinaukion bussiterminaali on pois käytöstä 31.12.–1.1. kello 22–02. Elielinaukiolta normaalisti kulkevat bussit lähtevät Kampista. Myös Kampin terminaalista Mannerheimintien suuntaan lähtevät linjat kulkevat poikkeusreiteillä.

Raitiovaunuliikenteen osalta uudenvuodenjuhla vaikuttaa linjoihin 1H, 2, 4 ja 10, jotka ajavat poikkeusreittiä noin klo 21.45 jälkeen loppuillan ajan. Linjat ajetaan Runeberginkadun, Fredrikinkadun, Urho Kekkosen kadun ja Simonkadun kautta.

Löydät ajantasaiset tiedot joukkoliikenteen poikkeusreiteistä HSL:n sivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Bussiliikenteessä, metrossa, lähijunaliikenteessä sekä osalla raitiovaunulinjoja ja metron liityntälinjoja on tihennettyä yöliikennettä ja lisälähtöjä. Lisätietoja uudenvuodenyön joukkoliikenteestä HSL:n sivuilla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).