Hyppää pääsisältöön

Uuden sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan ensimmäinen palkanmaksupäivä sujui pääosin hyvin

Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen ensimmäinen sote-uudistuksen jälkeinen palkanmaksupäivä 13. tammikuuta sujui palkkalaskelmien suuri määrä huomioiden hyvin, eikä laajamittaisia virheitä ilmennyt. Toimialalla työskentelee noin 16 000 henkilöä, joista valtaosan palkkapäivä oli 13. tammikuuta. Määräaikaisten kuukausipalkkaisten palkkapäivä on kuun viimeinen päivä.
Kaupungintalon aulassa Helsinki-logo.

Pienellä joukolla sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen työntekijöiltä jäi puuttumaan kielilisiä ja oppisopimuskouluttajan palkkioita, ja ne tulevat maksuun seuraavissa palkka-ajoissa. Poissaolojen käsittelyyn järjestelmässä liittyvistä syistä noin 40 henkilölle maksettiin liikaa palkkaa. Lisäksi havaittiin, että usean tuhannen henkilön henkilöstökassapidätykset eivät heti näkyneet henkilöstökassatileillä. Ulosoton suojaosuus oli virheellinen noin 300 ulosotossa, minkä vuoksi ulosottoja pidätettiin työntekijöiltä liian vähän. 

Ennen palkkapäivää ennakkoon tiedettyä useampi työntekijä saa kaksi erillistä palkkalaskelmaa, joista toinen koski viime vuoden ansioita ja toinen kuluvan vuoden. Ylimääräinen palkkalaskelma aiheutti asiakaspalveluun suuren määrän yhteydenottoja ja kysymyksiä. 

Puuttuvia lisiä tulee maksuun seuraavissa palkka-ajoissa eli 20. tammikuuta ja 31. tammikuuta sekä tarvittaessa ylimääräisessä ajossa. Kokonaan puuttuvat palkat korjataan pääsääntöisesti kahdessa arkipäivässä ilmoituksesta.

Palkanlaskennan asiakaspalveluun tuli 12.–13. tammikuuta runsaasti yhteydenottoja. Kaikkiin puheluihin ei ehditty vastaamaan ja odotusajat puhelinpalveluissa olivat ajoittain pitkiä. Palkanlaskennan asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä myös asiakaspalvelulomakkeella ja sähköpostitse.

Kokonaisuudessaan voidaan kuitenkin sanoa, että sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palkanmaksu meni hyvin ajatellen sitä, kuinka suuren työntekijäjoukon palkanmaksusta oli kyse.