Töölöntorille voi taas tuoda tavaraa Hyvä kiertää-autolle

Itselle tarpeetonta mutta hyvää tavaraa voi tuoda kolmena syyslauantaina Kierrätyskeskuksen autolle Töölöntorille. Vaarallista jätettä puolestaan ottavat maksutta vastaan 4. lokakuuta saakka HSY:n Sortti-keräysautot kymmenissä pysähdyspaikoissa.
 Keräysauton tarkat pysäkit kerrotaan aikataulussa.  Kuva: Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus
Kierrätyskeskuksen keräysauto vastaanottaa käyttökelpoista pientavaraa Töölöntorilla syksyllä kolmena lauantaina kello 12–14. Kuva: Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus

Kierrätyskeskuksen keräysautolle voi tuoda maksutta käyttökelpoista, siistiä ja ehjää kodin käyttö- ja sisustustavaraa kuten astioita, vaatteita ja kodin tekstiileitä, kenkiä, laukkuja, asusteita, kirjoja sekä työkaluja ja tarvikkeita. Myös kaiken kuntoisia polkupyöriä ja kodin pienelektroniikkaa otetaan autolla vastaan. Näitä Kierrätyskeskus kunnostaa verstaissaan myyntikelpoisiksi.

Tarpeettoman, hyvän tavaran lahjoituksesi auttaa säästämään luonnonvaroja sekä tukee Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen työllistämistyötä.

Keräysautot on tarkoitettu ensisijaisesti pienehköille tavaraerille. Suuremmat tavaraerät ja suuret esineet kuten huonekalut voi viedä suoraan johonkin Kierrätyskeskuksen myymälöistä.

Huonokuntoiset, uudelleenkäyttöön kelpaamattomat tavarat tulee toimittaa HSY:n Sortti-asemalle. Sortti-asemalle tavarat voi viedä omalla autolla tai tilata HSY:ltä Sortti-Noudon suurille esineille.

Kierrätyskeskuksen keräysauto on Töölöntorilla lauantaina 23. syyskuuta kello 12–14. Seuraavan kerran keräysauto pysähtyy torilla lauantaina 28. lokakuuta kello 12–14. Syksyn viimeinen keräysautolauantai Töölöntorilla järjestetään 25. marraskuuta sekin kello 12–14.

Tänä syksynä keräyslauantait Hakaniementorin keräyslauantait on peruutettu toistaiseksi Lasihallin purku- ja kunnostustöiden vuoksi. Töiden on suunniteltu valmistuvan ennen joulumarkkinoita.

Vaarallisen jätteen Sortti-keräysauto pysähtyy kymmenillä paikoilla Helsingissä  

Vaarallista jätettä keräävä auto jatkaa kaupunginosissa kiertämistä syys-lokakuussa.  Autoon voi tuoda maksutta esimerkiksi siivouskemikaaleja, energiansäästölamppuja sekä maaleja.

Auto pysähtyy seuraavan kerran maanantaina 25. syyskuuta muun muassa Katajanokalla, Hakaniemessä ja Kalliossa. Pysäkkien tarkka aikataulu ja ohjeet voi tarkistaa HSY:n sivuilta.

Vaarallisen jätteen keräysauton tunnistaa kyljissä olevista kuvituksista. Auto pysähtyy Helsingissä 13.9.–4.10. alueille, joilla ei ole pysyvää vaarallisen jätteen keräyspistettä. Kuva: Helsingin seudun ympäristöpalvelut
Sortti-keräysautolle voit viedä maksutta vaarallista jätettä. Auto pysähtyy kymmenissä kaupunginosissa. Kuva: Helsingin seudun ympäristöpalvelut