Hyppää pääsisältöön

Riskiryhmiin kuuluvat yli 18-vuotiaat helsinkiläiset voivat varata nyt ajan neljänteen koronarokotukseen

Riskiryhmiin1 ja 2 kuuluvat 18-69-vuotiaat helsinkiläiset saavat nyt koronarokotteen neljännen annoksen. Rokotukseen varataan aika.
Hoitaja antaa rokotuksen asiakkaalle.

Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 18-69-vuotiaat helsinkiläiset saavat nyt koronarokotteen neljännen annoksen. Rokotukseen varataan aika. Rokotteen saa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.  

Ajan varaa nopeimmin osoitteessa koronarokotusaika.fi . Ajan voi myös varata soittamalla p. 09 310 46300 (arkisin klo 8-16). Jätkäsaaren ja Malmin rokotuspisteiden tarkat sijainnit ja aukioloajat löytyvät osoitteesta hel.fi/rokotukseen.

”Riskiryhmiin kuuluvien perussairaudet lisäävät vakavan koronataudin riskiä. Toivomme, että mahdollisimman moni helsinkiläinen välttyisi koronan vakavilta tautimuodoilta, siksi tarjoamme nyt neljättä rokotetta kaikille riskiryhmiin kuuluville täysi-ikäisille. Kesälomien vuoksi rokotuksissa edetään ryhmä kerrallaan ja rokotuksia annetaan ajanvarauksella.  Pyrimme rokottamaan niin ripeästi kuin mahdollista”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.

Rokotuksen saa todistamalla henkilöllisyytensä esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. Riskiryhmään kuuluminen kannattaa varautua tarvittaessa todistamaan esimerkiksi sairauskertomuskopiolla. Neljäntenä rokoteannoksena annetaan Pfizerin mRNA-rokote. Lisätietoa rokotteesta on THL:n verkkosivuilla . Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Välttääksemme rokotuspaikoilla jonoja, toivomme, että rokotukseen ei saavuttaisi runsaasti ennen omaa aikaa, kiitos!

Lisätietoja

Kuva: Virpi Velin

Uutista on päivitetty 28.7. klo 11.06: lisätty 'Lisätietoja' -osio.