Raitiolinjat palasivat aiemmille reiteilleen Pasilaan ja kaikkien raitiolinjojen aikataulut muuttuivat

Raitiolinjojen reittejä ja aikatauluja muutettiin maanantaina 2. lokakuuta. Linjojen 2, 7 ja 9 poikkeusreitit päättyvät ja ne palaavat Pasilaan. Myös linja 1 siirtyy normaalille reitilleen Mäkelänkadulle ja Käpylään. Lisäksi viikonloppuliikenne Jätkäsaareen lisääntyy.
Viikonloppuliikenne Jätkäsaareen tihenee 7. lokakuuta alkaen, kun linjat 1T ja 8T siirtyvät kulkemaan Länsiterminaalille lauantaisin ja sunnuntaisin. Kuva: Tero Lahti
Viikonloppuliikenne Jätkäsaareen tihenee 7. lokakuuta alkaen, kun linjat 1T ja 8T siirtyvät kulkemaan Länsiterminaalille lauantaisin ja sunnuntaisin. Kuva: Tero Lahti

Syksy tuo tullessaan muutoksia raitiolinjojen reitteihin. Linjojen 2, 7 ja 9 poikkeusreitit päättyvät ja ne palaavat Pasilaan. Myös linja 1 siirtyy normaalille reitilleen Mäkelänkadulle ja Käpylään. Linjat ovat olleet poikkeusreiteillä Kalasatamasta Pasilaan -raitiotiehankkeen rakennustöiden vuoksi keväästä alkaen. 

Viikonloppuliikenne Jätkäsaareen tihenee lauantaina  7. lokakuuta alkaen, kun linjat 1T ja 8T siirtyvät kulkemaan Länsiterminaalille lauantaisin ja sunnuntaisin.

Muutokset linjoittain

Linja 1 palaa normaalille reitilleen Mäkelänkadulle ja Käpylään. Poikkeusreitti Vallilaan päättyy.

Linja 2 palaa Pasilaan, mutta sen päätepysäkki on jatkossa Messukeskus. Pasilan asemalla linja pysähtyy Pasilansillalla olevilla pysäkeillä (laiturit 32 ja 34). Poikkeusreitti Ilmalaan päättyy.

Linja 7 siirtyy uudelle reitilleen Pasilan kautta Meilahden sairaalalle. Reitti ei jatkossa kulje Pasilassa Messukeskuksen kautta, vaan linja kulkee Asemapäällikönkatua molempiin suuntiin. Poikkeusreitti Vallilan varikolle ja korvaava bussiliikenne linjalla 7X päättyy.

Linja 9 palaa normaalille reitilleen Ilmalaan. Myöskään linja 9 ei jatkossa kulje Messukeskuksen kautta. Myös yöraitiolinjan 9N reitti jatkuu päivälinjan tavoin Ilmalaan. Bussiliikenne linjalla 23N päättyy.

Kaikkien raitiolinjojen aikatauluihin tehdään muutoksia. 
Löydät uudet reitit myös Reittioppaasta, kun haet reittiä 2. lokakuuta jälkeiselle ajalle.