Osa Helsingin leikkipuistoista pysyy loppusyksyn kiinni vaikean henkilöstötilanteen johdosta

Varhaiskasvatuksen henkilöstöpulan johdosta on Helsingissä suljettu syyskuussa määräaikaisesti yhteensä parikymmentä leikkipuistoa ja perhetaloa ja niiden henkilökunta on siirretty päiväkoteihin sijaisiksi. 
Kuva: Konsta Linkola

Lakisääteisen varhaiskasvatuksen turvaamiseksi Helsingissä jatketaan leikkipuistojen osittaista sulkua ja päiväkoteihin siirretty henkilökunta jatkaa työskentelyään päiväkodeissa ajalla 14.11.-23.12.2022. 
 
“Teemme kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla laajapohjaisesti työtä henkilöstön saatavuuden parantamiseksi. Yhteistyötä tehdään myös muiden pääkaupunkiseudun kuntien kanssa ratkaisujen edistämiseksi alan työvoimapulaan”, sanoo toimialajohtaja Satu Järvenkallas.     

Ajalla 14.11.-23.12. suljettuina ovat edelleen leikkipuistot: Ruoholahti, Nuoli, Tullinpuomi, Viiri, Laurinniitty, Trumpetti, Kimmo, Vallila, Torpparinmäki, Kurranummi, Salpausselkä, Unikko, Puuskakulma, Tuorinniemi, Rudolf, Mellunmäki, Perhetalo Sahrami sekä Perhetalo Torpparinmäki. 
Lisäksi ko. ajalle suljetaan leikkipuistot Kaunokki ja Munkki. 
 
Leikkipuistot Lahnalahti ja Ulvila sekä Perhetalo Betania ja Perhetalo Naapuri avataan ja ne jatkavat normaalia toimintaansa 14.11. lukien.  
 
Perhetalo Kajuutta ja leikkipuisto Mustakivi yhdistävät toimintansa ajalla 14.11-23.12. Toiminta uudelleen järjestellään Mustakiven tiloissa.  
 
Helsingissä on sulusta huolimatta avoinna yli 40 leikkipuistoa tai perhetaloa, joissa toimintaa järjestetään normaalisti. Myös suljettujen leikkipuistojen ulkotilat ovat perheiden käytettävissä.