Hyppää pääsisältöön

Neljättä koronarokotetta tarjotaan nyt 60–69-vuotiaille

Rokotukseen varataan aika. Rokotteen saa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.
Rokotuksen jälkeen rokotuskohtaan laitetaan laastari.

Rokotukseen varataan aika. Rokotteen saa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. 

Koronataudin sairastaneelle ja kolme rokoteannosta saaneelle ei anneta neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta. Rokoteannoksen ja koronavirustartunnan välin on kuitenkin oltava riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta.

Ajan varaa nopeimmin osoitteessa koronarokotusaika.fi . Ajan voi myös varata soittamalla p. 09 310 46300 (arkisin klo 8-16). Jätkäsaaren ja Malmin rokotuspisteiden tarkat sijainnit ja aukioloajat löytyvät osoitteesta hel.fi/rokotukseen.

”Suosittelemme, että mahdollisimman moni 60 vuotta täyttäneistä ottaisi myös neljännen rokotteen. Rokotukset ovat paras tapa suojautua koronan vakavilta tautimuodoilta”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo. 

”Välttääksemme jonoja rokotuspaikoilla, toivomme, että rokotukseen ei saavuttaisi runsaasti ennen omaa aikaa”, Lukkarinen jatkaa.

Rokotuksen saa todistamalla henkilöllisyytensä esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. Neljäntenä rokoteannoksena annetaan Pfizerin mRNA-rokote. Lisätietoa rokotteesta on THL:n verkkosivuilla . Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Viime viikolla ajanvaraus neljänsiin rokotuksiin aukesi 18–69-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. Nämä rokotukset jatkuvat edelleen.

Lisätietoa

Uutista on päivitetty 3.8.2022 klo 15.30: Kappale joka alkaa ' Koronataudin sairastaneelle ja kolme rokoteannosta saaneelle ei anneta neljättä rokoteannosta...' on siirretty toiseksi kappaleeksi.