Mamma Mia! -musikaalia esitetään Kaivopuistossa

Helsingin Kaivopuisto on tehnyt paluun tapahtumanäyttämöksi, kun Mamma Mia! -menestysmusikaalia esitetään ulkoilmaesityksenä yhteensä kymmenen näytöstä. Osa Kaivopuistosta on musikaalinäyttämönä 13.–23. heinäkuuta välisen ajan.
Mamma Mia! -musikaalin on nähnyt ympäri maailmaa yli 65 miljoonaa ihmistä 16 eri kielellä. Kuva ensi-illasta Kaivopuistossa. Kuva: Iida Hakala
Mamma Mia! -musikaalin on nähnyt ympäri maailmaa yli 65 miljoonaa ihmistä 16 eri kielellä. Kuva ensi-illasta Kaivopuistossa. Kuva: Iida Hakala

Helsingin Kaivopuisto on tehnyt paluun tapahtumanäyttämöksi, kun Mamma Mia! -menestysmusikaalia esitetään ulkoilmaesityksenä yhteensä kymmenen näytöstä. Osa Kaivopuistosta on musikaalinäyttämönä 13.–23. heinäkuuta välisen ajan.

Kaivopuistolla on pitkät perinteet monenlaisten tapahtumien pitopaikkana. Tunnetuimpia tapahtumista lienevät Elmun kansanjuhlat sekä Helsinki-päivän konsertit. Viime vuosien Kaivopuiston tapahtumista suurimpia ovat olleet lentonäytös vuonna 2021 sekä jokavuotinen vappupiknik. Kaivopuistossa on järjestetty myös lukuisia juoksutapahtumia. Nyt Kaivopuisto on saanut kuitenkin täysin uudenlaisen tapahtumakonseptin musikaalin muodossa.

- Kaivopuistolla on hieno tapahtumahistoria ja olemme iloisia, että saamme monipuolistettua Helsingin tapahtumatarjontaa musikaalilla näinkin uniikissa ympäristössä. Yleisöllä on nyt mahdollisuus nauttia hienosta esityksestä todella ainutlaatuisessa paikassa: merellisen Helsingin taivaan alla. Helsinki haluaa olla elävä ja kansainvälisesti vetovoimainen matkailu- ja tapahtumakaupunki ja tämä on yksi erinomainen esimerkki siitä, mitä tämä lupaus tarkoittaa käytännössä, iloitsee Helsingin kaupungin brändi ja tapahtumat -yksikön päällikkö Sanna Forsström.

Helsinki haluaa ilahduttaa ja elävöittää kaupunkia uusilla tapahtumakonsepteilla

Helsingin kaupunki on laatinut Matkailun ja tapahtumien toimintaohjelman vuosille 2022–2026. Ohjelman mukaan kaupungin vetovoimaa edistetään panostamalla kansainvälisten matkailijoiden houkutteluun sekä tapahtumallisuuden vahvistamiseen. Tapahtumallisuudella on tärkeä rooli Helsingin elävyyden ja elinvoiman kasvattamisessa. Uudenlaiset tapahtumakonseptit normaalista poikkeavissa paikoissa tekevät Helsingistä osaltaan mielenkiintoista ja elävää kaupunkia.

Musikaalin myötä Helsingin kaupunki haluaa kokeilla Kaivopuiston toimivuutta tapahtumapaikkana tiiviissä yhteistyössä tapahtumajärjestäjä Live Nationin kanssa. Tavoitteena on myös vahvistaa Helsingin brändiä omaleimaisten ja oivaltavien tapahtumien kaupunkina.

- Helsingin kaupunki kokoaa musikaaliesitysten yhteydessä myös kokemuksia siitä, kuinka Kaivopuisto nykyisin toimii tapahtumien näyttämönä niin katsojien kuin lähialueen asukkaidenkin näkökulmasta, toteaa Helsingin kaupunkiympäristön toimialan asiakkuusjohtaja Mari Randell.

Kaivopuistoon on rakennettu väliaikainen tapahtumalava

Kaivopuisto tarjoaa mainiot puitteet alkuperäisen West End -musikaalin tarinalle, joka kulkee Abban hittien siivittämänä. Yleisö pääsee seuraamaan esityksiä suurelta lavalta sekä valkokankailta varatuilta istumapaikoilta käsin. Kaivopuiston ulkoilmateatterissa on myös monipuolinen ruoka-ja juomatarjonta.

- Olemme jo pitkään halunneet tuoda esityksiä Helsingin hienoimpaan puistoon. Mahdollisuus muuttaa Kaivopuiston maalauksellinen ympäristö ulkoilmateatteriksi on meille todella upea tilaisuus ja uskomme, että se ilahduttaa Mamma Mian ystäviä ympäri Suomen. On mahtavaa päästä tarjoamaan suosikkimusikaali heinäkuun lämpiminä päivinä kesäisen vehreässä puistossa, iloitsee Live Nationin promoottori Scott Lavender.

Mamma Mia -musikaali sai ensi-iltansa Lontoossa huhtikuussa 1999. Tähän mennessä sen on nähnyt yli 65 miljoonaa ihmistä 16 eri kielellä. Suomessa musikaali nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, jolloin kolmen viikon aikana esityksen näki 75 000 katsojaa. Suomen MAMMA MIA! Tähtitaivaan alla -esitykset ovat osa kansainvälistä kiertuetta. Esityksen tuottavat Judy Craymer, Richard East ja Björn Ulvaeus yhteistyössä Universalin ja NGM:n kanssa.

Musikaalin ensimmäinen Kaivopuiston näytös oli torstaina 13.7. klo 19. Näytökset loppuvat ennen klo 22:ta ja esitys on englanninkielinen.

 

Uutista päivitetty 18.7.2023.