Hyppää pääsisältöön

Makasiinirannan kilpailun voittaja ratkeaa torstaina – seuraa suoraa lähetystä Helsinki-kanavalta

Keväällä 2021 käynnistyneen Makasiinirannan kansainvälisen laatu- ja konseptikilpailun voittaja julkistetaan torstaina 24. marraskuuta. Tilaisuuden suoraa lähetystä voi seurata Helsinki-kanavalta kello 16 alkaen.
Eteläsatama
Kuva: Helsinki Partners / Kari Ylitalo

Makasiinirannan laatu- ja konseptikilpailun julkistamistilaisuus järjestetään kilpailijoille ja medialle Helsingin kaupungintalolla 24. marraskuuta. Kaupunkilaiset voivat seurata englanninkielistä julkistamistilaisuutta suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla kello 16 alkaen. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa jälkikäteen myös suomeksi ja ruotsiksi tekstitettynä.

Tilaisuuden ohjelma

 • Alkusanat
  Helsingin pormestari Juhana Vartiainen, kilpailun tuomariston puheenjohtaja
 • Kilpailuehdotusten esittely
  Kees Christiaanse, Professori Emeritus, arkkitehti
 • Palkintojenjako
  pormestari Juhana Vartiainen
 • Voittajan puheenvuoro

  Tilaisuuden juontaa Helsingin kaupungin designjohtaja Hanna Harris.

Helsingin kaupunki käynnisti 12.5.2021 kilpailun löytääkseen kumppanin Eteläsataman Makasiinirannan kehittämiseen ja toteuttamiseen. Makasiinirantaa kehitetään jatkossa osana käveltävää keskustaa, Helsingin rantoja kiertävää rantareittiä sekä uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon sijaintipaikkana.

Kilpailu oli kaksivaiheinen laatu- ja konseptikilpailu, joka oli suunnattu rakennus- ja kiinteistöalan kotimaisille ja kansainvälisille toimijoille. Kilpailun ensimmäisen vaiheen yhdeksästä kilpailuehdotuksesta valittiin kilpailun toiseen vaiheeseen neljä parasta kilpailuehdotusta: Ahti, Boardwalk, Makasiinipromenadi ja Saaret.

Uutinen on julkaistu 17.11. ja sitä on päivitetty 23.11.