Lönnrotinkadun väliaikaisen pyöräkaistan suunnitelmia esitellään verkkotilaisuudessa 28. maaliskuuta

Lönnrotinkadulle toteutetaan väliaikainen pyöräkaista keskustasta länteen suuntautuvalle pyöräliikenteelle toukokuusta 2023 alkaen. Pyöräkaista vaikuttaa myös pysäköintiin. Pyöräkaistan suunnitelmaa esitellään verkkotilaisuudessa tiistaina 28. maaliskuuta kello 17–18.
Pyöräilijöitä.
Kuva: Jussi Hellsten

Lönnrotinkadun ajorataa kavennetaan yksikaistaiseksi Mannerheimintien ja Hietalahdenkadun välillä, ja kadulle lisätään pyöräkaista länteen päin ajavalle liikenteelle. Pyöräkaista vähentää kadunvarren asukaspysäköintipaikkoja noin 5 kappaletta sekä iltaisin ja öisin vapaassa pysäköinnissä olevia paikkoja noin 65 kappaletta. Pyöräkaista ja siihen liittyvät muutokset toteutetaan liikennemerkein sekä tiemerkinnöin.

Uudistuksen tavoitteena on parantaa pyöräilyn edellytysten lisäksi myös kävelyolosuhteita, sillä sähköpotkulautailijat ja pyöräilijät siirtyvät selkeästi omalle kaistalleen. Väliaikainen pyöräkaista on käytössä noin vuoden 2024 loppuun, ellei asiasta sitä ennen toisin päätetä. Kadun palauttamista nykytilaansa ei kuitenkaan toteuteta talvikaudella.

Verkkotilaisuudessa esitellään suunnitelmaa ja vastataan kysymyksiin

Väliaikaisen pyöräkaistan suunnitelmasta ja sen vaikutuksista järjestetään verkkotilaisuus 28.3. kello 17–18. Tilaisuus on Teams-kokous, johon liitytään klikkaamalla alla olevaa liittymislinkkiä. Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. 

Osallistuminen on helpointa tietokoneella. Osallistuakseen ei tarvitse ladata uusia sovelluksia, sillä osallistuminen onnistuu verkkoselaimella.  

Liity tästä Lönnrotinkadun verkkotilaisuuteen.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Pyöräkaista liittyy Helsingin ydinkeskustan viihtyisyyden, elinvoiman ja elämyksellisyyden kehittämiseen. Keskustaan toteutetaan väliaikaisia kävely-, pyöräily- ja oleskelualueita Lönnrotinkadun lisäksi Esplanadeilla, Kasarmikadulla, Erottajankadulla, Korkeavuorenkadulla ja Designmuseon edustalla. 

Lue lisää keskustan uusista kävelyalueista.