Hyppää pääsisältöön

Koronarokotukset 1.–5.-luokkalaisille jatkuvat Jätkäsaaren ja Malmin rokotuspisteillä

Uutinen koululaisten koronarokotuksista Helsingissä.
Rokottajat istuvat Malmin rokotuspisteen huoneessa.

Helsinki tarjoaa edelleen koronarokotuksia 1.–5.-luokkalaisille (7–11-vuotiaille) Jätkäsaaren ja Malmin rokotuspisteillä. Rokotuksen saa ainoastaan ajanvarauksella.

Nopeimmin rokotusajan voi varata osoitteessa koronarokotusaika.fi . Ajan voi myös varata soittamalla p. 09 310 46300 (arkisin 8-16).

Rokotuksia tarjotaan 1.–5.-luokkalaisille tiistaisin. Rokotuspisteiden sijainnit näkyvät osoitteessa hel.fi/rokotukseen.

1.–5.-luokkalaisille tarjotaan koronarokotteen ensimmäisiä ja toisia annoksia. Toinen annos annetaan 6–12 viikkoa ensimmäisen jälkeen.

Lapsi rokotetaan vain molempien huoltajien suostumuksella

Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan suostumuksen kanssa, poissaolevalta huoltajalta tulee olla allekirjoitettu kirjallinen suostumuslomake. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n verkkosivuilta.

Rokotus koronan sairastaneille

Lapselle voidaan antaa ensimmäinen rokoteannos 4–6 kuukautta sairastetun koronataudin jälkeen. Jos lapsella on todettu laboratoriotestillä varmennettu koronavirustartunta alle 6 viikkoa ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen, hänelle suositellaan toista annosta aikaisintaan 4-6 kuukauden kuluttua tartunnasta. Jos ensimmäisen rokoteannoksen ja sairastetun taudin välillä on yli 6 viikkoa, lapsi ei suojan kannalta tarvitse toista rokoteannosta.

Rokotuksen saa henkilötodistuksella 

Rokotuksen saa todistamalla lapsen henkilöllisyyden esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. Lasten rokotuksissa käytetään Pfizerin 10 mikrog/annos -rokotetta. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Lisätietoja

Kuva: Virpi Velin