Kaupunkiuudistusalueilla tapahtuu vielä koko kesän ajan

Kaupunkiuudistusalueet täyttyvät kesälläkin erilaisista harrastus- ja vapaa-ajan aktiviteeteista.
Malmin tapahtumakesä järjestetään jälleen elokuun puolivälissä. Kaupunkiuudistusalueilla on myös monia muita mahdollisuuksia viettää vapaa-aikaa.  Kuva: Lauri Rotko
Malmin tapahtumakesä järjestetään jälleen elokuun puolivälissä. Kaupunkiuudistusalueilla on myös monia muita mahdollisuuksia viettää vapaa-aikaa. Kuva: Lauri Rotko

Kaupunkiuudistusalueilla on voinut kesän aikana tutustua useisiin eri vapaa-ajan aktiviteetteihin. Kesällä voi esimerkiksi opetella uusia tansseja. Heinä- ja elokuussa tanssiteatteri Tsuumi (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)järjestää kaupunkitansseja eri ajankohtina kaupunkiuudistusalueilla. 

Tansseihin voivat osallistua kaikki vasta-alkajista konkareihin.

Jokaisella kaupunkiuudistusalueella on ainakin yksi nuorisotalo aukikoko kesän ajan(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Lisätietoja nuorisotaloista löydät nuorisotalojen sivuilta.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Malmilla Falkullan kesätoiminnassa on heinäkuussa mahdollisuus osallistua myös eläinten hoitamiseen. Päiväleirejä järjestetään maanantaista perjantaihin. Lisätietoja ohjelmasta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Malmin tapahtumakesä järjestetään 15. elokuuta alkaen Malmitalon läheisyydessä. Malmin oma kaupunkifestivaali täyttää Ala-Malmin puiston konserteilla, sirkuksella, työpajoilla, puistojumpalla, kaupunkitansseilla, kirpputoreilla ja piknikeillä.

Malmin tapahtumakesä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) tarjoaa helposti saavutettavaa, laadukasta ja monipuolista tapahtumaa ja tekemistä kesäkauden ajan.

Leikkiä, laulua ja työpajoja

Malmilla Leikkipuisto Traktorissa, Kotinummessa sekä Kurranummessa sekä Meri-Rastilassa leikkipuisto Mustakivessä järjestetään ohjattua toimintaa vauvaperheille sekä alle kouluikäisille huoltajineen. Myös Malminkartanossa ja Kannelmäessä sekä Mellunkylässä järjestetään samaa toimintaa. Leikkipuistotoiminnasta kesällä löytyy lisätietoja tältä sivustolta.

Lukemattomat sadut -hetket yhdistävät seniorit ja pienet ihmiset. Tarkoituksena on antaa mahdollisuus senioreille olla mukana toteuttamassa luku- tai laulutuokioita yhdessä leikkipuiston ohjaajan ja lasten kanssa. Samalla lasten lukuintoa ja -taitoa vahvistetaan. Tuokiot järjestetään kesä- ja heinäkuussa arkiaamupäivisin kello 10.30–11 tai kello 11.15–11.45 ennen leikkipuistojen kesäruokailua.

Vieraskielisten tyttöjen toimintaa on Malmin nuorisotalolla läpi kesän.

Tattarisuon moottorihallissa järjestetään mopopäiväleirejä, jotka on suunnattu erityisesti nuorille. Lisätietoja löytyy Tattarisuon moottorihallin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sivuilta. 

Meri-Rastilassa Meri-Rastilan torilla ja kappelilla järjestetään erilaisia tapahtumia pitkin kesää. Heinäkuussa samoilla paikoilla järjestetään Get together Music Series- musiikkityöpajoja. Rastila-campingissa pääsee puistojumppaamaan kerran viikossa koko kesän ajan. 

Kaupunginmuseossa, osoitteessa Aleksanterinkatu 16-18, järjestetään Mestat-näyttely(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 15. syyskuuta saakka.

Kaupunkiuudistuksella tarkoitetaan alueiden kokonaisvaltaista kehittämistä

Kaupunkiuudistus on Helsingin tapa ehkäistä alueellista eriytymistä. Kehitämme kaupunkiuudistusalueita ottamalla huomioon alueiden omaleimaisuuden. Kaupunkiuudistus tarkoittaa käytännössä, että parannamme julkisia tiloja, kehitämme asumisvaihtoehtoja eri elämäntilanteissa oleville ihmisille, panostamme palveluihin ja niiden kehittämiseen, järjestämme yhdessä paikallisten kanssa erilaisia tapahtumia, tilaisuuksia ja tempauksia.

Teemme kaupunkiuudistusta vuoteen 2035 asti Malminkartanossa ja Kannelmäessä, Malmilla, Mellunkylässä sekä Meri-Rastilassa.

Lisää ideoita vapaa-aikaan ja harrastuksiin kesällä löydät kaupunkiuudistuksen sivuilta