Kaupunginhallitus esittää Kruunuvuorenrannan palvelukorttelin hankesuunnitelman hyväksymistä

Kaupunginhallitus kokoontui 20.3. ja päätti esittää myös luonnonsuojelualuetta Vartiokylän Uussillanpuistoon sekä keskitettyjen vainajatilojen hankesuunnitelman hyväksymistä. Kaupunginhallitus päätti lisäksi 255 uudesta virasta kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle.
Helsingin kaupungintalo. Kuva: Sakari Röyskö
Kaupunginhallitus kokoontuu kaupungintalolla. Kuva: Sakari Röyskö

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Kruunuvuorenrannan palvelukorttelin hankesuunnitelman hyväksymistä. Hankesuunnitelma koskee Kruunuvuorenrannan palvelukorttelin uudisrakennusta.

Kruunuvuorenrantaan tarvitaan uusia tiloja varhaiskasvatuksen, perusopetuksen sekä nuoriso- ja liikuntapalvelujen käyttöön. Rakennukseen toteutetaan suomen- ja ruotsinkielisen peruskoulun tilat, päiväkodin tilat, leikkipuiston tilat, nuorisotilat sekä liikuntakeskus.  Hankkeen rakentamiskustannusten enimmäishinta on arvonlisäverottomana noin 69 miljoonaa euroa.

Hankesuunnitelma etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Vartiokylän Uussillanpuistoon esitetään suojelualuetta

Kaupunginhallitus esittää Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle (ELY-keskus), että se perustaisi Uussillanpuiston niittyjen luonnonsuojelualueen. Uussillanpuiston niityt sijaitsevat Vartiokylän kaupunginosan pohjoisrajalla 1990-luvulle saakka maatalouskäytössä olleessa laaksossa.

Suojelun tarkoituksena on säilyttää arvokas perinneympäristö. Alue täyttää luonnonsuojelulain edellyttämät luonnonsuojelualueen perustamisen yleiset edellytykset. Suojelu turvaa uhanalaisten perinnebiotooppien luontotyyppejä sekä uhanalaisten ja harvinaisten kasvi- ja hyönteislajien elinympäristöjä.

Kaupunginhallitus esittää keskitettyjen vainajatilojen hankesuunnitelman hyväksymistä

Kaupunginvaltuusto päätti esittää valtuustolle keskitettyjen vainajatilojen hankesuunnitelman hyväksymistä. Malmin hautausmaalle rakennettavien keskitettyjen vainajatilojen laajuus on noin 1 139 brm² ja rakentamiskustannusten enimmäishinta on noin 10,5 miljoonaa euroa.

Tilat rakennetaan kaupungin omistukseen ja niitä käyttää kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala. Hanke on kaupungille tarpeellinen, koska kaupungin väestö kasvaa ja väestön ikääntymisen takia vainajamäärät lisääntyvät.

Asia etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle 255 uutta virkaa

Kaupunginhallitus päätti perustaa kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle 255 virkaa. Toimialalle tulee muun muassa 60 luokanopettajan, 52 erityisluokanopettajan, 37 peruskoulun erityisopettajan sekä 34 peruskoulun lehtorin virkaa.

Opettajan ja lehtorin virkoja tarvitaan lisää, koska perusopetuksen oppilasmäärä kasvaa.