Helsingissä Ukrainan kansallispäivänä liputuksia ja mahdollisuus jättää viesti Ukrainan kansalle

Ukrainan kansallispäivää vietetään 24.8., ja Helsingin kaupunki kunnioittaa päivää liputuksin. Kaupunkilaiset voivat jättää viestin Ukrainan kansalle Oodissa.
Auringonkukkia kasvamassa pellolla.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on kestänyt puoli vuotta 24.8.2022, ja huoli Ukrainasta ja sen kansasta on päivittäin läsnä. Helsingin kaupunki on osoittanut myötätuntoaan ja tukeaan 350 000 euron humanitaarisen avun ja ukrainalaisia Helsingissä auttavien järjestöjen 250 000 euron tuen lisäksi muun muassa tarjoamalla sotaa paenneille palveluja, tukea ja ohjeita.

Kaupunki jatkaa edelleen myös symbolisia tuenosoituksia, kuten liputtamista Ukrainan lipuilla, useissa kaupungin kohteissa. Huomenna, Ukrainan kansallispäivänä 24. elokuuta, kaupunki avaa lisäksi keskustakirjasto Oodissa Ukrainan kansalle kohdennetun ”We Stand With Ukraine” -tervehdyskirjan, johon voi jättää viestinsä 24. syyskuuta asti. Kirjaan voi kirjoittaa Helsinki-infon palvelupisteellä (Töölölahdenkatu 4, avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–18) keskuskirjasto Oodin ensimmäisessä kerroksessa.

Tervehdysten lisäksi erityisesti lapset voivat täydentää kirjaa piirustuksin, joiden tekemiseen Oodissa on tarjolla välineitä. Piirustuksen voi tehdä myös ennakkoon. Pormestari Juhana Vartiainen luovuttaa kirjan Ukrainan Suomen-suurlähettiläs Olga Dibrovalle syyskuussa.

– Helsingin kaupungilla ja asukkaillamme on ollut vahva halu osoittaa myötätuntoa ja tukea ukrainalaisille. Tämän vuoksi myös Ukrainan kansallispäivän kunnioittaminen on tärkeä ele. Kaupungille ja tukenamme toimivalle laajalle vapaaehtoisverkostolle on sydämenasia, että tänne sotaa paenneet ukrainalaiset tuntevat olonsa tervetulleeksi ja turvalliseksi, pormestari Juhana Vartiainen sanoo.

Ukrainan kriisi on herättänyt auttamisen halun helsinkiläisissä. Lue auttamisen mahdollisuuksista.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Lisätietoa:
Ajankohtaista tietoa Ukrainan tilanteesta