Hyppää pääsisältöön

Haku koululaisten iltapäivätoimintaan ensi lukuvuodelle alkaa 6.3.

Hakuaika 1.–2.-luokkalaisille tarkoitettuun perusopetuksen iltapäivätoimintaan lukuvuodelle 2023–2024 lähestyy. Jos tarvitset pienelle koululaisellesi iltapäivätoimintapaikkaa ensi syksynä, muista hakea paikkaa nyt keväällä, 6.3.–1.5.
Lapset askartelevat yhdessä.
Kuva: Jefunne Gimpel

Perusopetuksen iltapäivätoiminta on ohjattua vapaa-ajan toimintaa 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Se tarjoaa lapselle mielekästä tekemistä turvallisessa ympäristössä koulupäivän jälkeen. Toiminta päättyy joko kello 16 tai kello 17.

Iltapäivätoiminta on maksullista, ja siihen sisältyy välipala ja vakuutus. Jos lapsi on toiminnassa kello 16 saakka, kuukausimaksu on 100 euroa. Kello 17 saakka kestävässä toiminnassa maksu on 120 euroa kuukaudessa. Tulojen perusteella voi hakea maksun alentamista tai vapautusta maksusta.

On hyvä huomata, että ensi syksystä lähtien kaikki koululaisten iltapäivätoimintamme on perusopetuksen iltapäivätoimintaa, eli aiempaa leikkipuistojen maksutonta koululaisten toimintaa ei jatkossa järjestetä. Uutisoimme tästä 14.3.2022.

Ohjattu toiminta koulupäivän jälkeen sujuvoittaa perheen arkea

Järjestämme iltapäivätoimintaa noin 250 paikassa eri puolilla kaupunkia, kouluilla ja koulujen läheisyydessä, kuten leikkipuistoissa ja seurakuntien tiloissa. Toiminta on lapsen ikätasolle sopivaa; iltapäivätoiminnassa leikitään, ulkoillaan, liikutaan ja tehdään pieniä retkiä lähiympäristöön. Jotkut toiminnan järjestäjät voivat painottaa toiminnassaan vaikkapa liikuntaa.

”Iltapäivätoiminnassa tärkeää on kavereiden kanssa yhdessä tekeminen. Vuosittain yli 10 000 lasta osallistuu iltapäivätoimintaamme, ja kannustamme kaikkia 1.–2.-luokkalaisia osallistumaan. Ohjattu ja mielekäs toiminta tukee lapsen hyvinvointia”, toteaa perusopetusjohtaja Outi Salo.

Iltapäivätoiminta täydentää pienen koululaisen päivää. Lapsi siirtyy koulupäivän jälkeen ohjatusti iltapäivätoimintaan, jota järjestetään koululla tai koulun lähellä. ”Toki vanhemmat voivat hakea lapselleen paikkaa myös kauempaa, mutta suurin osa lapsista osallistuu toimintaan omalla koululla tai koulun lähiympäristössä”, Salo jatkaa.

Paikka tarjotaan hakuaikana hakeneille

Tarjoamme iltapäivätoimintapaikkaa hakuaikana hakeneille 1.–2.-luokkalaisille. Jos paikka ei järjesty juuri siitä toimintapaikasta, josta paikkaa on haettu, lapselle tarjotaan paikkaa toisesta alueen toimintapaikasta. Jos johonkin toimintapaikkaan on enemmän hakijoita kuin paikkoja, etusijalla ovat 1.-luokkalaiset ja erityisen tuen oppilaat.

Paikkoja jaettaessa ei ole merkitystä sillä, mihin aikaan hakuajan sisällä (6.3.–1.5.) hakemus on lähetetty.

Tiedot toimintapaikoista ja toiminnan järjestäjistä löytyvät Palvelukartalta , jonne tiedot ensi lukuvuoden paikoista päivittyvät 6.3. mennessä. Hakulomakkeet lukuvuodelle 2023–2024 löytyvät 6.3. alkaen verkkosivuiltamme, hel.fi/iltapaivatoiminta.