Generaattoreiden ja lämmityslaitteiden keräys Ukrainaan tuotti hyvän tuloksen pääkaupunkiseudulla

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit osallistuivat EU-parlamentin ja Eurocities-verkoston ”Generators of Hope” -kampanjaan, jonka aikana kerättiin uusia ja käytettyjä sähkövirran tuotantoon ja lämmitykseen tarkoitettuja generaattoreita ja laitteita Ukrainaan. Keräys oli pääkaupunkiseudulla kaikille avoinna 30.1.–10.2. ja lopputuloksena kokoon kertyi lähes 120 aggregaattia, generaattoria, lämmityslaitetta ja muuta laitetta.
Vantaan ammattiopisto Varian logistiikan alan opettajat ja opiskelijat pakkasivat Generators of Hope -keräyksen lahjoitukset kuljetettavaksi Ukrainaan. Kuva: Jyri Huhtala / Vantaan kaupunki
Vantaan ammattiopisto Varian logistiikan alan opettajat ja opiskelijat pakkasivat Generators of Hope -keräyksen lahjoitukset kuljetettavaksi Ukrainaan. Kuva: Jyri Huhtala / Vantaan kaupunki

Laitteet toimitetaan Ukrainaan maaliskuun aikana EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta yhteistyössä Huoltovarmuuskeskuksen kanssa. Näin laitteet päätyvät Ukrainassa oikeisiin kohteisiin.

”Kaupungit lahjoittivat laitteita keräykseen myös itse, mutta ilman ulkopuolisilta tullutta tukea keräystulos ei olisi ollut läheskään yhtä vaikuttava. Jokainen lahjoitus auttaa Ukrainassa hätää kärsiviä ja kiitämme lämpimästi kaikkia osallistuneita”, Helsingin pormestari Juhana Vartiainen toteaa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän ja Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljasen yhtyessä kiitoksiin.

Helsingin seudun kauppakamari tuki keräyksen viestintää ja toteutusta.

”Generators of Hope -kampanja tarjosi jäsenyrityksillemme hyvän mahdollisuuden tehdä jotain konkreettista ukrainalaisten hyväksi. Olen todella ilahtunut yritysten halusta osallistua avustustoimiin”, toimitusjohtaja Pia Pakarinen sanoo.

Pääkaupunkiseudun Generators of Hope -keräyksen lahjoittajat

Alla olevat tahot ovat osallistuneet Generators of Hope -keräykseen ja antaneet suostumuksensa nimensä julkaisuun. Lisäksi mukana oli 27 lahjoittajaa, jotka eivät halunneet nimeään julkaistavan.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit kiittävät jokaista lahjoittajaa sekä Vantaan ammattiopisto Varian logistiikan alan opettajia ja opiskelijoita, jotka pakkasivat lahjoitukset kuljetettavaksi Ukrainaan.

Arkkitehtitoimisto Design Team Oy
Emaus Simo 
Haucon Oy 
Heinolan Regatta 
Hellström Mikko 
Hietanen Jorma 
Holthöfer Harry 
Karjaan Rotary 
Kaustinen Niklas 
Kortelainen Mauno 
Kujala Anssi 
Körhämö Tapio 
Laasanen Mervi 
Laine Tuomo ja Eeva 
Leino Antti 
Liljeström Sanna 
L&T Ympäristöpalvelut Oy
Molarius Päivi 
Myllymaa Eliisa ja Jari 
Mäntymäki Matti
Nedocom Oy 
Nyberg Kristian 
Oy CC-Company Teknokemia 
PDI Services Oy 
Pennanen Markku
Pohjolan-Pirhonen Antti 
Rasilainen Risto 
Snabb Tomas 
Sundström Toni 
Särkijärvi Jouni
Tanskanen Jari 
Teerilahti Mikael 
Travan Juha 
Tuominen Martti 
Vaaramo Pekka 
Valtonen Heikki 
van Houtum Matias 
Vauhkonen Seppo 
Vuorio Pami 
Yliskyläntie 6 kaverit

Monta tapaa auttaa ukrainalaisia

Ukrainaa ja ukrainalaisia voi auttaa esimerkiksi lahjoittamalla kansainvälisten keräysten kautta muun muassa seuraavien organisaatioiden välityksellä: Punainen Risti, Unicef, Pelastakaa Lapset, SOS Lapsikylä, Plan International, UN Women, World Vision, Fida, Kirkon Ulkomaanapu ja Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry (autaukrainaa.fi). Lisäksi voi auttaa vapaaehtoistoiminnan ja esimerkiksi vaate- ja tavaralahjoitusten avulla. Tietoa erilaisista auttamisen tavoista on kootusti sivustolla: Ukrainan humanitaarinen kriisi – auttamisen mahdollisuudet pääkaupunkiseudulla. (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)