Hyppää pääsisältöön

Elinkeinojaosto varasi alueen Kampin metroaseman läheltä toimitilahankkeen kehittämistä varten

Kampin metroaseman lähialueet ovat vetovoimaisia yritysten sijaintipaikkoina. Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto varasi toimitilahankkeen kehittämistä varten tällä hetkellä pysäköinti- ja katualueena olevan alueen Kampin Autotalokorttelin ja Eteläisen rautatiekadun välissä. Jaosto käsitteli myös muita tonttivarauksia ja tutustui kaupungin elinkeinopoliittisiin painopisteisiin liittyviin tilannekatsauksiin.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti kokouksessaan 6.2.2023 varata alueen Kiinteistö Oy Runskivuorelle toimitilahankkeen kehittämistä varten Kampissa. Kyseinen alue sijaitsee Autotalokorttelin ja Eteläisen rautatiekadun välissä. Noin 3 000 neliömetrin alue palvelee tällä hetkellä muun muassa Temppeliaukion kirkkoon suuntautuvan matkailuliikenteen pysäköintipaikkana, mutta kaupunki ryhtyy varausaikana etsimään korvaavia paikkoja tälle tarpeelle. Kiinteistö Oy Runskivuori tulee yhteistyössä kaupungin kanssa järjestämään varausalueelle arkkitehtuurikilpailun, jonka tavoitteena on Autotalokorttelin käytön tehostaminen ja alueen elävöittäminen.

Kehittämisvaraus on voimassa 31.12.2024 saakka. Kiinteistö Oy Runskivuori omistaa tällä hetkellä osan Autotalokorttelin tonteista. Kiinteistö Oy Runskivuori on kokonaan LähiTapiola-ryhmän omistama yhtiö.

Elinkeinojaosto käsitteli myös muita tonttivarauksia. Jaosto päätti jatkaa tontin varausta Kalasatamassa Kiinteistö Oy Castellum Helsinki Viitalle toimistohankkeen suunnittelua varten 31.12.2023 saakka. Jaosto päätti myös varata Jätkäsaaren rannassa olevan tontin ja sillä sijaitsevan vuonna 1924 rakennetun L3-makasiinirakennuksen Cobbleyard Real Estate Oy:lle 31.12.2024 saakka.

Jaosto päätti merkitä tiedoksi tilannekatsaukset Helsinki Partners Oy:n, Helsingin kaupunkitilat Oy:n ja Forum Virium Helsinki Oy:n toiminnan vaikutuksista kaupungin elinkeinopolitiikan painopisteiden toteutumiseen. 

Kaikki kaupunginhallituksen elinkeinojaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 27. helmikuuta 2023.

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Juhana Vartiainen.
 

EDIT 7.2.2023: Korjattu elinkeinojaoston kokouspäivämäärä oikeaksi.