Seniorien digiarki -tapahtuma

Tervetuloa Seniorien digiarki -tapahtumaan Keskustakirjasto Oodiin 18.9.2024. Ohjelmaa ikääntyneille ja heidän omaisilleen sekä hoitoalan ammattilaisille.
Kuva: Jussi Hellsten

Tervetuloa Seniorien digiarki -päivään!

Helsingin kaupunki järjestää maksuttoman ja kaikille avoimen Seniorien digiarki -tapahtuman keskiviikkona 18.9.2024 kello 9.00–16.00 Keskustakirjasto Oodissa! Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista, ja mukaan saa liittyä haluamaansa aikaan.

Tapahtuma kokoaa yhteen digipalveluista kiinnostuneet seniorit, senioreiden läheiset, Helsingin kaupungin henkilöstön ja monia eri digipalveluita tarjoavat yritykset. 

Ohjelma tarjoaa monipuolisen kattauksen esittelijöitä, jotka kertovat ajankohtaisista, seniorien digitaalisiin tarpeisiin ja toiveisiin tarkoitetuista tuoreista palveluista ja tuotteista.

 Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsingin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja Health Incubator Helsingin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kanssa.  

Yhdessä luomme edellytyksiä hyvälle elämälle digitaalisesti!

Ohjelma

Osallistu yleisöluentoihin Kirjasto Oodin Maijansalissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) tai seuraa suoraa lähetystä verkossa Helsinki-Kanavalla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Alueella myös työpajoja ja esittelijöiden pöytiä, joihin voi käydä vapaasti tutustumassa tapahtuman aikana.

Ohjelman alkuosa on suunnattu ikääntyneille ja loppuosa ikääntyneiden kanssa työskenteleville ammattilaisille. Kaikki kävijät ovat kuitenkin tervetulleita osallistumaan kaikkiin osioihin. 

Huom. Tiedot ohjelman sisällöstä tarkentuvat lähempänä tapahtumaa. Ohjelmamuutokset mahdollisia. 

9.00–9.20 | Seniorikeskukset esittäytyvät

9.40–10.05 | Ennakoivat palvelut ja teknologiat

10.10–10.30 | Omaisen tuki

Luennoitsija: Kiti Samulin

10.40–11.10 | Tietoturva

Luennoitsija: tietoturva-asiantuntija Samuli Könönen, Traficom

11.15–11.35 Maisan käyttö

Annamme vinkkejä ja ohjeita järjestelmän tehokkaaseen hyödyntämiseen.

Corle 

Helsinkiläisyritys Corle kehittää skaalautuvaa ja huomaamatonta ratkaisua uniapnean diagnosointiin ja seurantaan. Lue lisää yrityksen verkkosivuilta (englanniksi)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

EMFIT HOIVA™

Emfit Hoiva™ on yksin asuvien ikäihmisten turvallisen kotiasumisen tueksi suunniteltu palvelu, jonka avulla omaiset ja hoitohenkilökunta voivat etäältäkin seurata, että yksin asuvalla on kaikki hyvin. Lue lisää yrityksen verkkosivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Inlisol

Tekoälyyn perustuva Inlisol välittää hoitajalle tietoa esimerkiksi kotona tai palvelutalossa asuvan iäkkään kaatumisista ilman kameraa tai puettavaa laitteistoa seinällä asennettavan anturin avulla. Lue lisää yrityksen verkkosivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Medicube X

Medicube X® eHealth Station™ -pisteellä asiakas voi mitata elintoimintojaan sekä arvioida sydän- ja verisuonitautien ja diabeteksen riskiä omatoimisesti. Helsingistä mittauspiste löytyy tällä hetkellä Vuosaaren terveyskeskuksessa ja Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa. Lue lisää yrityksen verkkosivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Otoscreen

Otos kehittää uutta kuulonseulonta- ja diagnostiikka järjestelmää kustannustehokkaaseen, helppokäyttöiseen ja laajamittaiseenkuulontutkimukseen. Järjestelmän avulla lääkärit voivat diagnosoida ja erotella hoitoa tarvitsevat potilaat sekä tehdä lähetteet kuulokojekuntoutukseen. Lue lisää kehitysprojektin verkkosivuilta (englanniksi)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Paiste PUM Signal

Paiste PUM Signal on Laakson sairaalan ja Kivelän seniorikeskuksen kanssa yhteistyössä kehitetty teknologia painehaavojen ennaltaehkäisyyn. Tutustu yritykseen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Pall0 (Ai2A) 

PALL0™ on interaktiivinen älypallo, jolla on monia käyttömahdollisuuksia esimerkiksi terveyden mittaamiseen ja potilaan innostamiseen. Lue lisää yrityksen verkkosivuilta (englanniksi)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Qumea 

QUMEA tarjoaa liikkuvuuden seurantajärjestelmän sairaaloille ja hoitolaitoksille, joka ennakoi riskejä ja ilmoittaa niistä ajoissa hoitohenkilökunnalle. Lue lisää yrityksen verkkosivuilta (englanniksi)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Sonai

Sonai on perusterveydenhuollon yksiköihin, tehohoitoyksiköihin ja ensiapuyksiköihin räätälöity sydänsairauksien seulonnan teknologia. Lue lisää yrityksen verkkosivuilta (englanniksi)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Vitacam

Vitacam mittaa ja raportoi potilaan elintoimintoja, kuten hengitystaajuutta, pulssia ja sydämen rytmiä tietokonenäön ja digitaalisen kameran avulla. Kamerapohjaisena ratkaisuna Vitacam vähentää sekä tartuntariskiä että hoitokilometrejä. Lue lisää yrityksen verkkosivuilta.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

Klo 13.30–14.10 Työnmuutos - miten uusi teknologia muuttaa työtä

Luennoitsija: Työterveyslaitos professori Tuomo Alasoini  
Teknologioiden vaikutus työhön digitalisaation. Miten digitalisaatio muuttaa tulevaisuuden työtä,  mitä taitoja tulevaisuuden työelämässä tarvitaan.

Klo 14.15–14.55 Innovaatiot, kehittäminen ja tulevaisuuden teknologiat  

Tiedot ohjelmata tarkentuvat myöhemmin.

Klo 15.00–15.30 Ideasta käytäntöön, digikehittämisen prosessi ja KOPI-mallin käyttö  

Luennoitsija: Kaupungin tietohallinnon ICT-asiantuntija Katri Soisalo
Digikehittämisen prosessi ja KOPI-mallin hyödyntäminen

Luennoitsija:  Sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehityspäällikkö Jaana Kärki
 Apotin uudet tuulet