Hyppää pääsisältöön

Vaalimainonta

Helsingissä vaalimainonta vaalimainostelineissä aloitetaan Kuntaliiton suosituksen mukaisesti viikkoa ennen ennakkoäänestyksen alkua eli vuoden 2023 eduskuntavaaleissa 15.3.2023.

Jokainen eduskuntavaaleihin osallistuva puolue, valitsijayhdistys tai yhteislista saa vaalimainontaa varten kustakin vaalimainostelineestä yhden paikan. Vaaliliitossa oleville puolueille on kullekin puolueelle oma paikka mainostelineessä.

Vaalimainospaikat telineissä vasemmalta oikealle ovat samat kuin puolueiden, yhteislistojen ja valitsijayhdistysten paikat ovat ehdokaslistojen yhdistelmässä.

Kaupungin omistamilla tai hallitsemilla alueilla ei saa sijoittaa vaalimainoksia muualle kuin vaalimainostelineisiin tai siltabanderollipaikoille.

Luvat siltabanderollipaikkoihin myöntää kaupunkiympäristön alueidenkäyttö.

Vaalimainonta

Keskusvaalilautakunnan toimisto lähettää kaikille ehdokkaita asettavien ryhmien ja valitsijayhdistysten vaaliasiamiehille tiedon vaalimainostelineisiin liittyvistä käytännön järjestelyistä ehdokasasettelun valmistuttua maaliskuun alussa.

Helsingissä on 120 vaalimainostelinepaikkaa. Käytännössä Stara (Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos) hoitaa mainostelineiden pystytyksen ja huollon. Kukin ehdokkaita asettava ryhmä tai valitsijayhdistys voi ostaa Staralta julisteiden kiinnitys- ja huoltopalvelun.

Vaalimainokset kaduilla

Vaalimainostelineiden pystyttämiseen, vahingoittumiseen ym. liittyvät yhteydenotot Staraan puhelin (09) 310 23040 ja sähköposti stara.vaalimainonta(a)hel.fi .