Hyppää pääsisältöön

Vaalipäivänä 2.4.2023 äänestäminen

Vaalipäivänä 2.4.2023 äänioikeutettu voi äänestää vain oman äänestysalueensa äänestyspaikalla, koska äänestäjän tiedot löytyvät vain hänen oman äänestysalueensa vaaliluettelosta.

Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 2.4.2023. Äänestyspaikat ovat avoinna vaalipäivänä klo 9–20.

Vaalipäivän äänestyspaikat

Vaalipäivän äänestyspaikat (.pdf)

Vaalipäivänä äänioikeutettu voi äänestää vain oman äänestysalueensa äänestyspaikalla, koska äänestäjän tiedot löytyvät vain hänen oman äänestysalueensa vaaliluettelosta. Äänestäjän äänioikeuskunta määräytyy sen mukaan, mikä kotikunta hänellä on merkitty 10.2.2023 väestötietojärjestelmään. 

Tiedon omasta äänestyspaikasta saa Digi- ja väestötietoviraston postittamasta ilmoituskortista, joka on hyvä ottaa mukaan äänestyspaikalle. Ilmoituskortti nopeuttaa äänestämistä, mutta myös ilman sitä voi äänestää. Ilmoituskortti lähetetään sähköisesti niille äänioikeutetuille, jotka ovat rekisteröityneet Suomi.fi-palveluun. Muille äänioikeutetuille ilmoituskortti lähetetään perinteiseen tapaan postitse.

Äänestäjän on todistettava äänestyspaikalla henkilöllisyytensä. Henkilöllisyystodistuksen on siis oltava mukana.

Vaalipäivän äänestyspaikkaa voi tiedustella tarvittaessa myös Helsingin kaupungin keskusvaalilautakunnan toimistosta tai oikeusministeriön maksuttomasta palvelunumerosta 0800 9 4770 (suomenkielisille) ja 0800 9 4771 (ruotsinkielisille). 

Helsingin kaupungin keskusvaalilautakunnan toimisto

Selkokieli: Näin äänestät vaaleissa vaalipäivänä -video Youtubessa

Lisätietoa vaalipäivänä äänestämisestä